Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Figeľ avizuje audit elektronického mýta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy pripravuje nezávislý audit elektronického mýtneho systému. Vyplýva to zo záverov stredajšieho zasadnutia Komisie pre efektívnosť mýta. Minister Ján Figeľ (KDH) očakáva, že audit odhalí problematické miesta mýtneho systému.

"Nechcem, aby táto komisia bola iba sama pre seba, ale aby fungovala a veci sa pohli dopredu,“ povedal na stretnutí Figeľ. Komisia tiež súhlasila so znížením pokuty za mýtne priestupky. V súčasnosti môžu dopravcovia za absenciu OBU jednotky či jazdy bez úhrady mýta dostať pokutu v blokovom konaní 1 655 eur a v správnom konaní až 2 655 eur. Po novom by mali byť pokuty 700, respektíve 1 300 eur, čo predstavuje pokles o takmer 60 percent.

Počíta s tým novela zákona o elektronickom výbere mýta, ktorá je v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Zasadnutie komisie, v ktorej sú zástupcovia ministerstva dopravy, autodopravcov (ČESMAD a UNAS), Národnej diaľničnej spoločnosti, Mýtnej polície a firmy SkyToll, ktorá systém elektronického mýtneho systému na Slovensku prevádzkuje, sa v stredu uskutočnilo už štvrtýkrát. Témou zasadnutia bola aj dostupnosť distribučných miest, ich označovanie informačnými tabuľami, zlepšenie zvukovej modifikácie palubnej jednotky a možnosť platiť mýto prostredníctvom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu