Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tunelovanie harvardov: Majetok tiekol aj cez štyri slovenské firmy

V tomto dome na Záhradníckej ulici sídli firma TASS Invest, do ktorej podľa vyšetrovateľa prišiel majetok za vyše 300 mil. Sk.
V tomto dome na Záhradníckej ulici sídli firma TASS Invest, do ktorej podľa vyšetrovateľa prišiel majetok za vyše 300 mil. Sk.

BRATISLAVA - Protikorupční policajti už rozplietajú tunelovanie Harvadského priemyselného holdingu (ďalej harvard). Novému Času to včera potvrdil policajný hovorca Martin Korch. Podľa vyšetrovateľa, ktorý začal trestné stíhanie pre podvod, na Slovensko prišiel z harvardov majetok za vyše 300 miliónov Sk.

Nový Čas o jednom z najväčších ponovembrových škandálov zistil ďalšie podrobnosti. Neznámy zástupca cyperskej firmy previedol akcie troch českých firiem a jednu pohľadávku, ktoré patrili harvardu, na spoločnosť v Belize. Majetok sa vlani objavil na Slovensku. Podľa polície prišiel do firmy Artom. Jej názov je na poštovej schránke v jednom bratislavskom paneláku. „Firmu som predala približne pred pol rokom, už zmenila názov,“ povedala nám mladá žena vo dverách bytu, kde firma sídli. Majetok sa objavil aj vo firme TASS Invest so sídlom na Záhradníckej ulici. „V tomto dome taká firma nie je,“ tvrdila pani vo vchode domu. Vyšetrovateľ však tvrdí, že práve táto firma si po prevode majetku neoprávnene zvýšila základné imanie o 314 mil. Sk. Jedným z členov jej dozornej rady je Augustín Španitz, zamestnanec bratislavskej advokátky Anny Hudákovej. Tá sídli na rovnakej adrese ako firma TASS Invest a pred niekoľkými rokmi bývala v paneláku, kde bola už zaniknutá firma Artom. Ani jeden z týchto právnikov sa ku kauze nechcel vyjadriť. Prepletenec mien a firiem rozmotávajú protikorupční policajti. V megakauze zatiaľ nie je nikto obvinený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu