Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obchvat obce Figa by sa mal začať stavať v júli tohto roka

BRATISLAVA - Začiatok výstavby obchvatu obce Figa na rýchlostnej ceste R2 plánuje Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) na júl tohto roka. Malo by ísť o výstavbu ľavej polovice obchvatu v dĺžke 3 308 metrov so šírkou vozovky 11,5 metra, ktorého súčasťou majú byť aj štyri mosty v celkovej dĺžke okolo 640 metrov či jedna mimoúrovňová križovatka.

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených NDS, verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác plánuje NDS vyhlásiť začiatkom apríla 2006, ukončenie stavebných prác predpokladá NDS v júli 2008. Výhľadovo sa podľa NDS počíta s dobudovaním obchvatu na šírku vozovky 22,5 metra.

NDS plánuje vyhlásiť ešte jednu súťaž spojenú so stavbou tohto úseku, ktorá sa bude týkať výkonu stavebného dozoru nad uskutočňovaním stavebných prác. Plánovaný dátum na vyhlásenie verejného obstarávania určila NDS v tomto prípade na koniec mája tohto roka.

Ako ďalej oznámila NDS, stavebné práce aj výkon stavebného dozoru sa bude financovať z prostriedkov štátneho rozpočtu a zo štrukturálnych fondov Európskej únie. Hovorca NDS Marcel Jánošík v jeseni minulého roka uviedol, že podľa štátnej expertízy by cena stavby mala byť 876 mil. Sk, financovanie z Európskej únie by z toho malo predstavovať 75 %.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu