Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

17. NOVEMBER: Zaštrngajte kľúčmi Lukašenkovi na výročie revolúcie

Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko.
Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko.

BRATISLAVA - Zaštrngajme Lukašenkovi, pomôžme odomknúť Bielorusko – to je názov akcie, ktorá sa uskutoční v deň 15. výročia nežnej revolúcie v Bratislave.

Zapojiť sa do akcie pred obchodným domom Dunaj na Námestí SNP sa 17. novembra môžu všetci, ktorým nie sú ľahostajné nedemokratické praktiky prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka. Iniciátori podujatia - študentka Petra Burzová, publicista Marian Jaslovský a reportér Andrej Bán chcú upozorniť na to, ako Lukašenko potláča slobodu slova a svojich oponentov ako aj na to, že si nedávno protiústavne vynútil možnosť predĺženia funkčného obdobia.

Podporiť Bielorusko môže pred Dunajom každý, stačí ak v stredu od 10:00 do 18:00 vhodí nepotrebné kľúče do urny umiestnenej pred obchodným domom. Ako agentúru SITA informoval Marián Jaslovský, do urny môžu priaznivci demokracie vhodiť nepotrebné kľúče zo svojich domácností alebo kovové výlisky kúpené v kľúčovej službe, prípadne kľúče vystrihnuté z kartónu. Pri tejto príležitosti môžu tiež podpísať petičnú listinu na podporu demokracie v Bielorusku. Kľúče a petičné listiny odovzdajú iniciátori akcie zástupcom bieloruského veľvyslanectva. Akcia podľa Petry Burzovej síce neprinesie Bielorusku výraznú zmenu, na deň študentstva však podporí bieloruských študentov, ktorí trpia Lukašenkovým autokratickým režimom. "Záleží nám na tom, aby vedeli, že nám to nie je jedno,“ tvrdí Burzová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu