Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Tvorcovia

ROGER DONALDSON (scenár, réžia, produkcia)


V roku 1971 Donaldson a jeho prvý spolupracovník Mike Smith nakrútili dokument Obete Bohu rýchlosti, o jednom z najstarších mužov, ktorý kedy prekonali rýchlostný rekord. Príbeh muža menom Burt Munro sa neskôr stal námetom pre hraný film V zajatí rýchlosti. V roku 1977 Donaldson nakrútil svoj hraný debut Sleeping Dogs, ktorým zároveň debutoval herec Sam Neill. Po dokončení úspešného filmu Smash Palace (Palác vrakov, 1981) sa Donalson presunul z Nového Zélandu do Spojených štátov, kde dostal ponuku režírovať film Bounty. Herecké obsadenie výpravného historického filmu tvorili popri Anthony Hopkinsovi tiež Mel Gibson, Liam Neeson, Daniel Day Lewis a Lawrence Olivier.

Filmografia Rogera Donaldsona:
SLEEPING DOGS (hlavná úloha Sam Neill)
SMASH PALACE (Palác vrakov)
THE BOUNTY (Bounty, hrajú Anthony Hopkins a Mel Gibson)
NO WAY OUT (Bez východiska, hrajú Gene Hackman a Kevin Costner)
COCTAIL (Kokteil, hlavná úloha Tom Cruise)
WHITE SANDS (Biele piesky, hrajú Willem Dafoe a Samuel L. Jackson)
THE GETAWAY (Útek do Mexika, hrajú Alec Baldwin a Kim Basinger)
DANTE´S PEAK (Rozpútané peklo, v hlavnej úlohe Pierce Brosnan)
THIRTEEN DAYS (Trinásť dní, v hlavnej úlohe Kevin Costner)
THE RECRUIT (Test, hrajú Al Pacino a Colin Farell)

J. PETER ROBINSON (hudba)


J. Peter Robinson má klasické hudobné vzdelanie na Royal Academy of Music v Londýne. Jeho prvou prácou pre film bola hudba k thrilleru Johna Schlesingera Sily temnôt (The Believers, 1987). Krátko nato vytvoril hudbu k filmu Slepá zúrivosť (Blind Fury, réžia Philip Noyce, 1989), ktorá zaujala režiséra Rogera Donaldsona. Práve pre neho pracoval na hudbe k filmu Kokteil. Ďalej pracoval na filme Waynov svet (Wayne´s World, 1992) a v roku 2001 pracoval na filme 15 minút (15 Minutes). J. P. Robinson sa venuje tiež populárnej hudbe. Jeho práca zahŕňa písanie a produkovanie piesní pre interpretov ako Phil Collins, Eric Clapton alebo Melissa Etheridge.

J. DENNIS WASHINGTON (výprava)


J. Dennis Washington má za sebou bohaté skúsenosti z navrhovania divadelných dekorácií. Ku práci so svojim priateľom Ronaldom Donaldsonom sa vracia opakovane. Ako návrhár sa podieľal na realizácií filmov Česť rodiny Pizziovcov (Prizzi´s Honor, 1985), Utečenec (The Fugitive, 1993), Sieť (The Net, 1995), Rozpútané peklo (Dante´s Peak, 1997), Generálova dcéra (The General´s Daughter, 1999) a Trinásť dní (Thirteen Days, 2000). Pracoval s režisérmi ako sú John Huston, Sydney Pollack, Ron Shelton a Rob Reiner.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu