Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sirota

Sirota Zobraziť galériu (7)
Sirota

Tragická strata nenarodeného dieťaťa má katastrofálny dopad nielen na manželstvo Kate (Vera Farmiga) a Johna (Peter Sarsgaard), ale aj na Katin psychický stav. Neustále ju prenasledujú nočné mory a démoni vlastnej minulosti. Aby dosiahli aspoň nejaké danie normálneho rodinného života, rozhodnú sa adoptovať si dieťa z detského domova.

Oboch si na prvý pohľad získa malé dievčatko menom Esther (Isabelle Fuhrman). Takmer súčasne s príchodom Esther do ich domu sa stane niekoľko veľmi zvláštnych udalostí, na základe čoho Kate usúdi, že s Esther nie je niečo celkom v poriadku – malé dievčatko s anjelským výzorom nie je tým, čím sa zdá.

V snahe zachrániť rodinu sa o tom snaží presvedčiť aj Johna a ostatných. Ale nikto jej nechce veriť, až pokým už nie je neskoro... pre všetkých.

Producent Joel Silver to zhŕňa, „´Sirota´ je prepracovaný film, ktorý je strašidelný, vzrušujúci a znepokojujúci. Nie je to len film o diabolskom dieťati, v jeho vnútri ide o čosi viac. Diváci budú hádať ´Čo je s tou Esther, kde je problém?´ Samozrejme chceme, aby sa o tom rozprávali. No veríme, že to tajomstvo nepokazia.“

„Je to film, ktorý budete chcieť vidieť niekoľkokrát, pretože na prvýkrát sa vám nepodarí všetko zachytiť,“ hovorí producent Leonardo DiCaprio. „Som na ten film a na všetkých, ktorí dopomohli k jeho ceste na plátno hrdý.“

 

Sirota (Orphan), USA, Kanada, 2009

 

Premiéra: 24. septembra 2009

Réžia: Jaume Collet-Serra (Múzeum voskových figurín)

Scenár: David Johnson

Hudba: John Ottman (X-Men 2)

Hrajú: Vera Farmiga (Na druhej strane), Peter Sarsgaard (Unesený), Isabelle Fuhrman, Karel Roden

Oficiálna stránka: orphan-movie.warnerbros.com 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu