Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

POKOJ V DUŠI

Zobraziť galériu (8)

Tóno sa vracia z väzenia, kde si odsedel päť rokov za krádeže dreva. Vracia sa domov, do rodnej dediny Čierny Hron a zisťuje, že všetko je inak: s manželkou sa odcudzil, päťročného syna vlastne vôbec nepozná, nemôže si nájsť prácu, pretože zlodeja nikto nezamestná.

Tóno sa však odmieta živiť krádežami, tak ako pred tým, a tak stráca aj svojho dlhoročného „parťáka“ Štefana, miestneho podnikateľa, ktorý získava čoraz väčší vplyv v celom regióne.

Verní priatelia z detstva – katolícky kňaz Marek a úspešný podnikateľ Peter – sa Tónovi snažia pri jeho návrate do normálneho života čo najviac pomôcť, majú však svoje vlastné trápenia a problémy mužov po štyridsiatke a sami hľadajú cestu, ako sa vysporiadať s tým, že ich predstavy o živote narážajú na tvrdú realitu. Tóno sa cíti sám a zúfalo hľadá východisko.

Silný príbeh odohrávajúci sa na pozadí drsnej scenérie hôr, so znakmi, ktoré sú pre stredné Slovensko typické – patriarchátom, pytliactvom, rasovou neznášanlivosťou, krádežami dreva, ale aj silnou tradíciou súdržnosti rodiny, viery, priateľstva a lásky nesie všetky znaky klasickej drámy. Kto by povedal, že sa tento príbeh odohráva v dvadsiatom prvom storočí, v srdci Európy, iba päťdesiat kilometrov od krajského mesta?

Žáner: dráma
Výroba: FORZA PRODUCTION HOUSE
Príprava: február - júl 2007
Nakrúcanie:
august - september 2007
Producent: Ján Kováčik
Výkonný producent: Veronika Skořepová
Réžia: Vladimír Balko
Námet :
Ján Kováčik, Jiří Křižan
Scenár: Jiří Křižan
Dramaturgia: Jana Skořepová
Kamera: Martin Štrba
Hudba: Michal Lorenc
Strih: Jan Daňhel
Zvuk: Michal Holubec, Jan Paul
Architekt: Roman Rjachovský
Kostýmy: Alexandra Grusková
Masky: Martin Jankovič
Hrajú: Attila Mokos - Tóno Roman Luknár - Štefan Robert Więckiewicz - Peter Jan Vondráček - Marek Helena Krajčiová - Mária Jaromír Hanzlík, Ľubomír Paulovič, Ľubo Roman ....a ďalší
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu