Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

21: oko berie

Kevin Spacey
Kevin Spacey

Akčno-dobrodružný film spoločnosti Columbia Pictures 21: oko berie je inšpirovaný skutočným príbehom o skupine študentov matematiky, ktorí obrali Las Vegas o milióny.

Ben Campbell (Jim Sturgess) je plachý, ale vynikajúci študent M.I.T - jednej z najprestížnejších škôl v USA., ktorý potrebuje zaplatiť školné a odpoveď nájde v kartách.

Prizvali ho do skupiny najnadanejších študentov školy, ktorí každý víkend navštevujú Las Vegas vyzbrojení falošnými totožnosťami a know-how ako premeniť stávky v kartovej hre blackjack vo svoj prospech.

S netradičným profesorom matematiky a štatistickým géniom Micky Rosom (Kevin Spacey) na čele, odhalili kľúč k výhre. Pomocou rátania kariet a využitím prepracovaného systému znamení dokáže tento tím pripraviť kasíno o veľké peniaze.

Pre pokušenie z bohatstva, životnému štýlu v Las Vegas a kvôli inteligentnej, sexi spoluhráčke Jill Taylor (Kate Bosworth) stratí Ben kontakt s realitou. Hoci rátanie kariet nie je nezákonné a stávky sú vysoké, výzva nie je len o tom ako udržať čísla v hlave, ale zároveň byť aj krok pred hrozivým kontrolórom kasína Cole Williamsom (Laurence Fishburne).


 

21: oko berie (21), USA, 2008

Premiéra: 8.5.2008
Réžia: Robert Luketic
Scenár: Peter Steinfeld a Allan Loeb
Námet: na motívy knihy Bringing Down the House od Ben Mezricha
Hrajú: Jim Sturgess, Kate Bosworth, Laurence Fishburne, Kevin Spacey.

Stránka filmu: http://www.sonypictures.com/movies/21/
www.itafilm.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu