Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Milovníci psíkov, pozor: Pokračovanie filmu Psia duša prichádza do kín

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Forum film)

Na niektoré priateľstvá jeden život nestačí! PSIA DUŠA 2 je voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorého duša sa postupne prevteľuje do rôznych psíkov, aby tak naplnil svoje poslanie na Zemi a vrátil sa k „svojmu“ chlapcovi. Podmanivý príbeh nádeje, bezhraničnej oddanosti a najmä lásky chytí za srdce nielen majiteľov domácich miláčikov.

Príbeh Baileyho sa zrodil v hlave spisovateľa Bruca Camerona počas cesty autom, keď sa snažil utešiť svoju vtedajšiu priateľku (dnes manželku). Prišla vtedy o dlhoročného psieho kamaráta a veľmi jej chýbal. „Zastavili sme sa na kávu a keď sme sa vrátili do auta, Bruce mi začal rozprávať o psej duši. Tiekli mi slzy, ale hneď som mu povedala, že túto knižku musí napísať, pretože pomôže mnohým ľuďom,“ spomína Cathryn Michonová. Kniha vyšla v roku 2010 a okamžite sa zaradila medzi bestsellery. Preto nikoho neprekvapilo, keď sa už po dvoch rokoch na pultoch kníhkupectiev objavilo jej pokračovanie PSIA DUŠA 2. Prvý film, ktorý v kinách zaznamenal rovnaký úspech ako kniha, nakrútil režisér Lasse Hallström v roku 2017, a bolo len otázkou času, kedy sa filmári pustia aj do ďalšej časti.

Milovníci psíkov, pozor: Pokračovanie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Forum film)

V tomto pokračovaní sa diváci na začiatku znovu stretávajú s Baileym, ktorý je konečne doma u “svojho” chlapca (Dennis Quaid) a jeho psia duša je spokojná. Lenže verný havkáč čoskoro zistí, že tu jeho cesta nekončí a on bude mať na starosti ďalší prírastok v rodine. Kým prvý film bol o tom, ako sa Baileyho duša cez rôznych ľudí prepracuje späť k Ethanovi, tentokrát má náš hrdina inú misiu – chrániť jedinú osobu, malé dievčatko, Ethanovu vnučku, ktorá postupne dospieva a stáva sa z nej žena.

Milovníci psíkov, pozor: Pokračovanie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Forum film)

Najväčšími hviezdami druhej Psej duše sú opäť očarujúci havkáči, ktorí sa motali na pľaci každý jeden deň. Pre všetkých hercov a celý štáb bolo nemožné, aby sa s nimi nehrali a nehladkali ich stále dokola. Všetci si ich zamilovali a po skončení nakrúcania filmoví tvorcovia dostávali otázky, či by sa niektorý z nich nedal adoptovať. Postarané o nich bolo, ako sa na celebrity patrí. „Mali tie najväčšie prívesy,“ smeje sa jeden z hercov. „Úplne vážne! Ani jeden z nás hercov nemal taký veľký príves ako tí chlpáči!“

Milovníci psíkov, pozor: Pokračovanie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Forum film)

Diváci vo filme uvidia opäť zástupcov niekoľkých plemien, pretože Baileyho duša sa postupne predstavuje ako veľký pyrenejský horský pes, beaglier (kríženec bígla a Cavalier King Charles Španiela), africký boerbel a napokon ako malý jorkšírsky teriér. Rodinný film PSIA DUŠA 2 sa v slovenských kinách premieta od 6. júna.

- reklamná správa - 

Viac o téme: Psia duša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu