Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekliate dedičstvo - horor, ktorý sa stane kultom

PR článok Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Forum film)

Každá rodina ukrýva tajomstvá. Ale len niektoré sú smrteľne nebezpečné.

Keď zomrie najstaršia členka rodiny Grahamových, rodina jej dcéry začne postupne objavovať stále desivejšie tajomstvá, ktoré stará mama pred nimi ukrývala dlhé roky. Postupne vychádzajú najavo strašné veci a Grahamovci pochopia, že pokiaľ nedokážu zlomiť rodinnú kliatbu, nikto z nich nebude v bezpečí.

Prekliate dedičstvo - horor,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Forum film)

Debutujúci režisér a scenárista v jednej osobe Ari Aster prináša na plátna kín vynikajúci horor o rodinnej tragédii, ktorá postupne prerastá do temného šialenstva smerujúceho k poznaniu, že dedičstvo predkov si každý nesie v sebe, a akokoľvek sa snaží, nemôže sa ho zbaviť.

Režisér začal o filme Prekliate dedičstvo uvažovať potom, čo jeho vlastná rodina zažila sériu nevysvetliteľných incidentov, ktoré s prestávkami trvali tri dlhé roky. Bolo to také neuveriteľné, že sme v istom okamihu uverili, že je naša rodina prekliata. Tým, že som začal písať o rodine, ktorá si prešla niečím podobným, som bol zrazu schopný dať priechod všetkým pocitom nevýslovného strachu. Práve oni sú pre dobrý horor nesmierne dôležité. Život býva veľmi často nespravodlivý voči obyčajným ľuďom, čo je v podstate pre tento žáner základným stavebným prvkom, okolo ktorého sa buduje príbeh.“

Prekliate dedičstvo - horor,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Forum film)

Názov filmu presne reflektuje mrazivú atmosféru, ktorá postupe graduje s vyvíjajúcim sa príbehom, keď sú všetci pokrvní príbuzní vystavení nepredstaviteľnej hrôze. Tento film je o tom, že pokiaľ ide o členov rodiny a pokrvnú líniu, nemáte na výber,“ hovorí režisér.Jedného dňa sa vy a vaši najbližší ocitnete v situácii, nad ktorou nemáte nijakú kontrolu. Pre mňa osobne neexistuje horší pocit ako úplná bezmocnosť.“

Prekliate dedičstvo - horor,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Forum film)

Grahamovci sú úplne obyčajná americká rodina. Manželia Annie (Toni Collette) a Steve (Gabriel Byrne bývajú so svojimi dvoma deťmi Petrom a malou Charlie v nádhernom veľkom dome uprostred prírody. Ich pokojný a šťastný život sa začne rozpadať v okamihu, kedy zomrie Annina matka. Postupne sa z minulosti vynárajú spomienky, ktoré mali byť navždy pochované, a Annie si začína uvedomovať, že stará pani bola v skutočnosti niekým úplne iným, ako sa zdalo na prvý pohľad. A najhoršie má ešte len prísť – jej temná duša sa odmieta zmieriť so smrťou a hľadá svojich dedičov. Annie postupne prichádza nielen o svojich blízkych, ale aj o vlastný zdravý rozum.

Desivý horor PREKLIATE DEDIČSTVO sa v slovenských kinách premieta od 19. júla.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu