Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pokračovanie drsného thrilleru Sicario: Vojna na americko-mexickej hranici neskončila. Teraz sa obchoduje s ľuďmi

Thriller Sicario PR článok Zobraziť galériu (5)
Thriller Sicario (Zdroj: Forum film)

Sicario 2: Soldado je napínavý akčný thriller, v ktorom sú dvaja hlavní protagonisti na míle vzdialení zvyčajným predstavám o hrdinoch. V drsnom svete, kde sa stretajú záujmy americkej zahraničnej politiky a obchodovania s drogami, neplatia nijaké pravidlá.

Vo filme sa diváci opäť môžu tešiť na charizmatického držiteľa Oscara Benicia Del Tora ako tajomného zabijaka a bývalého právnika Alejandra, a Josha Brolina ako agenta CIA Matta Gravera, ktorí budú bojovať proti drogovej mafii. Alejandro dostane za úlohu uniesť dcéru miestneho bossa, s čím však má osobný problém, pretože o dieťa prišiel aj on sám a prešiel si peklom. Osud malej Izabely je v rukách dvoch mužov, ktorí v tejto situácii čelia obrovskej morálnej dileme. V konečnom dôsledku sa budú musieť rozhodnúť, či je prednejší život dieťaťa alebo víťazstvo nad drogovými kartelmi. Vedú vojnu, v ktorej sa nedajú odhadnúť možné následky.

Thriller Sicario
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Forum film)

„Alejandro koná podľa svojho svedomia, ktoré mu káže odmietnuť splniť niektoré príkazy, čím sa dostane do sporu so svojím partnerom,“ hovorí Benicio del Toro. „A preto sa s Isabel musia spoľahnúť len sami na seba.“

Matt sa vrátil z Blízkeho Východu a od svojich šéfov dostal rozkaz vrátiť sa na obávanú hranicu. „Jednoducho povedané, má spôsobiť chaos, aby napokon získal prevahu a dosiahol spravodlivosť,“ hovorí o svojej postave Josh Brolin. Scenárista Taylor Sheridan dopĺňa: „Matt je presvedčený, že ukončenie vojny ospravedlňuje akékoľvek činy, a morálka je relevantná iba v prípade, ak sa týka tej správnej strany konfliktu. Jednoducho jeden vyhrá a druhý všetko stratí.“ Aby mohol splniť túto úlohu, spojí sa s Alejandrom, jediným mužom, o ktorom vie, že je schopný to zvládnuť.

Thriller Sicario
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Forum film)

„Myslím, že tento film je hlavne o ľudskosti. Alejandro, ktorý o ňu v prvom filme prišiel, dostane príležitosť ju znovu v sebe nájsť. Matt je vo veľmi podobnej situáciii,“ hovorí producent Edward L. McDonnell. Autor scenára dodáva: „Situácia na trhu s drogami sa v USA za posledné roky výrazne zmenila. Legalizácia niektorých omamných látok či dostupnosť iných na lekársky predpis prinútili kartely hľadať si nový zárobkový produkt. A tým sa stali ľudia, ktorých ilegálne prevážajú cez hranicu. Jedna vojna skončila, ale začala sa ďalšia.“

Thriller Sicario
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Forum film)

Film SICARIO 2: SOLDADO sa v slovenských kinách premieta už od dnes 28. júna!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu