Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zuzana Mauréry o filme Tlmočník: „Mať pána Menzla za otca bolo rozkošné“

Zuzana Mauréry a Jiří Menzel PR článok Zobraziť galériu (13)
Zuzana Mauréry a Jiří Menzel (Zdroj: Garfield film)

„Edita je svojská dcéra svojho už trošku nevyspytateľného otca,“ hovorí o najnovšej filmovej postave úspešná „Učiteľka“ Zuzana Mauréry, ktorú režisér Martin Šulík obsadil do filmu Tlmočník po boku legendárneho oscarového režiséra Jiřího Menzela. Ten v novom filme stvárnil titulnú postavu asketického tlmočníka Aliho. Obľúbená herečka sa však tešila nielen na spoluprácu s ním, ale aj s jeho hereckým partnerom, Rakúšanom Petrom Simonischekom.

„Náhodou som pred tým videla nemecký film Toni Erdmann a bola som naozaj nadšená.Takže keď som zistila, že s pánom Simonischekom budem mať  zopár obrazov, povedala som si, to je paráda. Sú to veľmi príiemní páni a stále veľkí fešáci! Mať pána Menzla na chvíľu za otca bolo celkom rozkošné. Pán Simonischek je veľký profesionál a skvelý herecký partner, takže mi bolo cťou,“ spomína na spoločné účinkovanie pred filmovou kamerou Zuzana Mauréry.

Režisér Šulík je známy tým, že do svojich filmov rád obsadzuje neopozerané „tváre“. Objavil pôvabnú Zuzanu Šulajovú (Záhrada), či svojráznu Dorotu Nvotovú (Orbis Pictus). A keďže svojim dvom hlavným hrdinom  doprial stretnutia s viacerými šťavnatými ženskými postavami,  dostali v Tlmočníkovi vďačnú hereckú príležitosť hneď 4 zaujímavé herečky : Réka Derzsi,  Anna Rakovská, Anita Szvrcsek a známa internetová komička Eva (Evelyn) Kramerová. Ako prostoreká masérka Berta sa Evelyn snaží „zbaliť“ dôstojného seniora Aliho. Či sa jej však naozaj podarí Jiřího Menzela zviesť, uvidia prví diváci už tento piatok 23. februára na medzinárodnom filmovom festivale Berlinale, kde bude mať Tlmočník svetovú premiéru za účasti tvorcov filmu na čele s režisérom Martinom Šulíkom. Jubilujúci osemdesiatnik J. Menzel zároveň na festivale získa čestné ocenenie Berlinale Camera za mimoriadny prínos svetovej kinematografii.

Premiéra filmu Tlmočník sa v slovenských kinách uskutoční 1. marca.

Film Tlmočník - ukážka

Film Tlmočník - ukážka 2
- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu