Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NÁVRAT K LEBKOVEJ SKALE

NÁVRAT K LEBKOVEJ SKALE Zobraziť galériu (8)
NÁVRAT K LEBKOVEJ SKALE (Zdroj: Saturn)

Zo sveta „Petra Pana“ prichádza „Cililing a pirátska víla“. Nový dobrodružný príbeh o Zarine, temperamentnej a ambicióznej víle, ktorá je očarená nekonečnými možnosťami hviezdneho prachu. Keď sa Zarina dostane do problémov, opustí svet víl a spojí svoje sily s intrigánskymi pirátmi. Cililing s priateľmi sa vydajú na epickú cestu za Zarinou, spoločne bojujú proti bande pirátov na čele s kapitánom Jamesom, z ktorého sa neskôr vykľuje sám kapitán Hook. So smiechom, srdcom, mágiou a vzrušením vypláva „Cililing a pirátska víla“ už túto jar.

Myšlienka návratu v čase do dôb, kedy kapitán Hook ešte nebol kapitánom Hookom bola pre tím tvorcov veľmi lákavá a zároveň ich desila. Režisérka Peggy Holmesová však v rukách držala kľúč, ktorým by vzdala dostatočný hold hre a novele autora J.M. Barrieho z roku 1904 a zároveň klasickej Disneyovke z roku 1953, ktorá sa ňou inšpirovala. „Tento príbeh je blízky mne a publiku tiež. Na počiatku stála láska a rešpekt. Kládli sme veľký dôraz na dodržiavanie základných prvkov a vizualizácií, ktoré už boli vytvorené.”

Výlet do pirátskych končín sa objavuje ruka v ruke so zrodom víly Zariny. „Zarina je veľmi zvedavá, plná nápadov“, hovorí o hrdinke režisérka Peggy Holmesová (Cililing a tajomstvo krídel). „Je v mnohom podobná Cililing, nebojí sa myslieť mimo hranice bežného uvažovania.“

Jenni Magee-Cooková hovorí.“ Vedeli sme, že je nedocenenou strážkyňou prachu. Oplýva talentom, je zvedavá no akosi si Údolí škriatkov nevie nájsť svoje miesto. Preto vie, že musí odísť, aby našla samu seba.“ Holmesová dodáva: „Chceli sme Zarine dopriať výpravu za dobrodružstvom. Pýtali sme sa: ‘Ak by ste žili v krajine Nekrajine a chceli utiecť z domova, kam by ste šli‘? “ Odpoveďou, ktorá vzišla zo stretnutia s výkonným producentom Johnom Lasseterom a spoločnosťou Disneytoon Studios bola jednoznačná: Lebková skala. To nás priviedlo k myšlienke pirátov a kapitána Hooka. 

Režisérka a jej tím sa sústredili na ikonickú postavu Hooka ešte predtým, než sa z neho stal kapitán ako ho poznáme. Vo filme vystupuje len ako James. Sme svedkami náznakov toho, akým sa má stať – je ambiciózny, je prirodzeným vodcom. Publikum si ho teda bude schopné priradiť k postave kapitána Hooka, bez toho, aby sme ho tak priamo pomenovali. Bude im povedomý.

Magee-Cooková hovorí: „Prezreli sme si pôvodné návrhy kapitána Hooka, ktoré slúžili ako predloha klasickej Disneyovke „Peter Pan“. Chceli sme, aby mu bol náš hrdina na prvý pohľad podobný, aby bolo jasné, kým je.“

James a jeho posádka v príbehu prijmú Zarinu medzi seba, stane sa kapitánkou ich lode. Sú to však piráti a preto sa tento čin neobíde bez postranných úmyslov. Zarina je očarená poctou, ktorú jej piráti udelili a súhlasí, že rešpekt ktorý jej vzdali oplatí svojimi schopnosťami a hviezdnym prachom.

Hviezdny prach je tým, vďaka čomu Údolie škriatkov existuje. Je jeho krvou. Preto, keď Zarina zinscenuje plán ako sa ho zmocniť a podeliť sa oň o svojimi novými spojencami Cililing neváha. Vydáva sa za Zarinou s plánom priviesť ju a prach naspäť domov - do Údolia škriatkov.

Holmesová hovorí: „Zarina je mocná víla. Jej úlohou je prísť na to, ako svoje schopnosti využiť. Je múdra, zaujíma sa o alchýmiu a možné nové využitia prachu. Jej smerovanie sa však v počiatkoch neudalo tou správnou cestou.“  Vášnivá Zarina si nakoniec všetko uvedomí a celý príbeh vyústi vo veľkú pirátsku bitku.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu