Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

ŽIVOTNÁ ŠANCA PRÍDE LEN RAZ

ŽIVOTNÁ ŠANCA Zobraziť galériu (8)
ŽIVOTNÁ ŠANCA (Zdroj: Forum film)

Príbeh, ktorý dojal celý svet a dal nádej všetkým, ktorým život nerozdáva esá. ŽIVOTNÁ ŠANCA je britská komédia, ktorá má silu Popolušky a humor Billyho Eliota.

V historicky prvej sérii speváckej súťaže  " BRITÁNIA HĽADÁ TALENT" predstúpil pred prísnu porotu a nepriateľsky naladené obecenstvo Paul Potts. Nevzhľadný, s nadváhou a minimálnym sebavedomím  - keď tento jednoznačný outsider na javisku ohlásil , že zaspieva opernú áriu, dočkal sa len výsmechu. Ale tentokrát naposledy. Nádherná a dojímavá interpretácia árie Nessum Dorma z Pucciniho opery Turandot mu v okamihu zmenila život navždy.  Porota vedená obávaným Simonom Cowellom sa takmer nezmohla na slovo a diváci nadšene aplaudovali .

Súťaž navzdory nepriaznivým kurzom stávkových kancelárií napokon vyhral, jeho vystúpenie videlo na YouTube 120 miliónov ľudí a do dnešného dňa vydal okolo 5 miliónov hudobných nosičov. Z outsidera, ktorého celý život sprevádzala len smola, sa cez noc stala hviezda svetového formátu.

Neuveriteľný, a predsa skutočný príbeh nemohol zostať dlho bez povšimnutia filmárov. Príbeh Paula Pottsa upútal režiséra  Davida Frankela , podpísaného pod skvelými komédiami Diabol nosí Pradu a Marley a ja. Do hlavnej úlohy si vybral Jamesa Cordena,  sympaťáka z filmu Gulliverove cesty a Traja mušketieri. James Corden musel kvôli svojej postave pribrať pár kilogramov a celé dva mesiace pred začiatkom natáčania strávil s falošným "rozbitým" chrupom nasadeným na svoje vlastné zuby. Okrem toho samozrejme chodil na lekcie operného spevu , i keď vo filme budete počuť hlas skutočného Paula Pottsa . "Pochopil som, že nebyť „cool“, ale ísť za svojím snom, je tá najviac „cool“ vec na svete,“ hovorí o svojej roli James Corden.

Vo vedľajších úlohách účinkujú uznávaní britskí herci vrátane Julie Walters (MAMMA MIA!, BILLY ELLIOT), Mackenzie Crook (PIRÁTI Z KARIBIKU), Colm Meaney (DOSTAŇ HO TAM!) Scenár k filmu napísal Justin Zackham (KÝM SI PO NÁS PRÍDE).

Paul Potts minulý týždeň navštívil Prahu, kde bol čestným hosťom Plesu v Opere a osobne uviedol aj filmovú premiéru. Slovenskí diváci môžu inšpirujúcu britskú komédiu ŽIVOTNÁ ŠANCA vidieť už od 20. februára.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu