Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Justin Timberlake a Ben Affleck vo filme HRA NA HRANE!

Film Hra na hrane Zobraziť galériu (8)
Film Hra na hrane (Zdroj: Barracuda movie)

Napínavý thriller s prostredia online hazardu prichádza do slovenských kín 26.septembra.

Študent prestížnej univerzity v Princetone Richie (Justin Timberlake) zistí, že ho v online pokri podviedli. Preto sa rozhodne odcestovať do Kostariky, aby sa tam postavil tvárou v tvár magnátovi internetového gamblingu Ivanovi Blockovi (Ben Affleck). Block ho však získa na svoju stranu prísľubom rýchleho bohatstva. Richie sa stáva jeho pravou rukou až do chvíle, keď sa ho FBI snaží prinútiť, aby im pomohol dostať Block za mreže a on sa tak dozvedá pravdu o svojom ochrancovi. Richie tým rozohrá najväčšiu hazardnú hru svojho života: musí poraziť obidve strany, ktoré okolo neho uzatvárajú kruh.

Internetový hazard je priemyslom, ktorého ročný obrat predstavuje miliardy dolárov. Jeho základne sa nachádzajú na exotických miestach. Okázalosť týchto hazardných centier mnohokrát prevýši aj americkú Mekku hazardu, Las Vegas. Avšak obchodné praktiky na týchto miestach sú v lepšom slova zmysle pochybné. Je to nový Divoký západ, ale namiesto zbraní finančný podvodníci v drahých oblekoch používajú zložité algoritmy.

Napriek všetkým rizikám online hazard prináša množstvo lákadiel. Predovšetkým možnosť rýchlo zbohatnúť – jedným kliknutím myši. V tomto smere je film HRA NA HRANE varovným príbehom o nebezpečenstve rýchlo nadobudnutých peňazí a nekontrolovateľnej ctižiadosti.

Okázalý život magnáta Ivana Blocka považuje režisér filmu Brad Furman (Obhajca) za „nový americký sen“. Svoju teóriu ďalej rozvíja: „Technológie nás uviedli do sveta, kde sa dá všetko získať veľmi rýchlo, čo urýchlilo aj myšlienku amerického sna. Mladí ľudia dnes chcú všetko ihneď – predovšetkým peniaze.“ Justin Timberlake s jeho hodnotením súhlasí a dodáva: „Americký sen býval o tom stať sa bohatým a slávnym, ale teraz je o tom stať sa bohatým a slávnym čo najrýchlejšie.“ Bena Afflecka zaujalo vykreslenie zákulisných machinácií, ktoré sa ukrývajú za „novým americkým snom“. „Pod lákadlom rýchlo a ľahko zarobených peňazí je niečo, čo je už vo svojej podstate podvodné, pokrivené, zvrátené a zlé. Dnes ide len o to rýchlo zbohatnúť a to všetkými možnými prostriedkami. Novou firemnou kultúrou je ísť druhému po krku.“: vysvetľuje.

Film HRA NA HRANE prináša zákulisný pohľad do prostredia online hazardu, luxusu, bohatstva , ale aj boja o moc, pokrivenej morálky a chamtivosti.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu