Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kristen Stewart vs. Charlize Theron v súboji na život a na srmť!

Vo filme uvidíte hviezdy ako Charlize Theron, Kristen Stewart či Chris Hemsworth
Vo filme uvidíte hviezdy ako Charlize Theron, Kristen Stewart či Chris Hemsworth

Rozprávka sa skončila! Zabudnite na Snehulienku a jej milučký spev, ktorý v legendárnej disneyovke počúva celá príroda. Je tu nová verzi príbehu a v ňom si krehká princezná neváha obliecť brnenie a na zlú macochu vyráža s mečom v ruke. Snehulienka a lovec je výpravnou dobrodružnou fantasy, ktorá možno paradoxne zodpovedá pôvodnej verzii bratov Grimmovcov viac ako Disneyho film. Tak to aspoň tvrdí jej režisér Rupert Sanders.

 

„Aj keď má originál iba sedem stránok, je to príbeh až biblických rozmerov s množstvom skrytých významov. Súčasne  je veľmi temný. Chápem, prečo ho Disney pre rodinné publikum prerozprával. My sa vlastne vraciame ku koreňom,“ hovorí Sanders.

A o čo tu vlastne ide? Mocná čarodejnica Ravenna (Charlize Theron) sa lsťou votrela do priazne kráľa prosperujúcej a mocnej  ríše, ktorý z nej čoskoro urobí kráľovnú a potom zomrie. Ravenne ale podľa proroctva kúzelného zrkadla stojí v šťastí nevlastná dcéra Snehulienka (Kristen Stewart) a posadnutosť  vlastnou krásou, ktorú by si rada uchovala navždy. Všetky problémy by vyriešila Snehulienkina smrť,  ibaže dievčina práve ušla z domáceho väzenia do Temného lesa, odkiaľ sa ešte nik živý nevrátil. Ale kráľovná potrebuje mať istotu, a tak si najme odvážneho lovca (Chris Hemsworth), ktorý dostane za úlohu ju vystopovať a priviesť späť. Jeho vražednú misiu komplikujú nielen čudní obyvatelia lesa, ale aj to, že Snehulienka  nie je len taká obyčajná dievčina. Pokoja pri práci lovcovi nepridáva ani statočný princ (Sam Claflin), ktorý má pre ňu slabosť už od detstva, a najmä  partia siedmich  trpaslíkov, ktorí síce nie sú takí milí ako Prófa a Stydlín, zato  vedia dobre narábať so sekerou a vedia, že so Snehulienkou im svitla nádej na záchranu temnotou zmietanej ríše.

Trpaslíkov hrá britská herecká elita, až na výnimky predstaviteľov drsných typov. „Pôvodne som chcel nakrúcať gangsterku, a keď som dostal ponuku na Snehulienku, iba som oprášil svoju predstavu o jej obsadení a z mafiánov urobil trpaslíkov,“ vysvetľuje Sanders hrubý naturel siedmich statočných piadimužíkov, ktorí sú aj napriek hrubej šupke v tomto výpravnom dobrodružstve zdrojom komických momentov, a to aj  v takom vypätom okamihu, akým je veľkolepá finálna bitka o kráľovský hrad.

Snehulienka a lovec v kinách od 31. mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu