Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Oliver Stone sfilmoval tragédiu z 11. septembra 2001

Policajta Johna McLoughlina stvárni v snímke WTC Nicolas Cage. Zobraziť galériu (16)
Policajta Johna McLoughlina stvárni v snímke WTC Nicolas Cage.

NEW YORK - Praví hrdinovia plakali ako malé deti, keď na filmovom plátne videli vlastný osud. Opäť sa pozreli, ako lietadlá narazili do Dvojičiek newyorského Svetového obchodného centra, ako všade lietali trosky a oni zostali pod nimi. Vo svojich mysliach znova zvádzali boj o prežitie a zažili vlastný happy end. Ako v skutočnom živote!

V kalifornskom Los Angeles policajtom a hasičom, ktorí pomáhali odstrániť následky tragédie z 11. septembra, na súkromnom predstavení premietli nový film režiséra Olivera Stona. World Trade Center vypovedá o príbehu dvoch policajtov (v hlavných úlohách s Nicolasom Cagom a Michaelom Penom), ktorých záchranári vytiahli z trosiek Dvojičiek ako posledných živých. „Prežili sme to všetko znova,“ hovoria penzionovaní policajti John McLoughlin a Will Jimeno so slzami v očiach.

Celosvetovú premiéru bude mať film v auguste tohto roka. Takmer päť rokov trvalo, kým hollywoodski producenti prelomili veľké tabu premietať filmy s tematikou septembrovej tragédie. Už v apríli by mal do kín prísť film Flight 93. Ten vykresľuje let štvrtého uneseného lietadla, ktoré sa zrútilo v štáte Pennsylvánia. Herec Adam Sandler si zase vo filme Reign O‘er me zahrá otca rodiny, ktorý v troskách WTC stratil ženu a dieťa. Sfilmovaná by mala byť aj kniha pod titulom 102 minút, v ktorej autor opisuje udalosti medzi nárazom prvého lietadla a kolapsom druhej veže Svetového obchodného centra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu