Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Skupina Hex si zahrala na Lomnickom štíte

Skupina svoj nový nosič pokrstila na vrchole Lomnického štítu!! Zobraziť galériu (6)
Skupina svoj nový nosič pokrstila na vrchole Lomnického štítu!!

Za jasného slnečného počasia, no pri teplote mínus 8 stupňov odohrala skupina Hex akustický koncert na terase hvezdárne na vrchole Lomnického štítu. Takýmto netradičným spôsobom uviedli jej členovia do života svoj album Ty a ja.

Po štyroch rokoch nahrala skupina Hex novú veľkú platňu. Dostala názov Ty a ja a okrem tradičnej štvorice Ďuďo, Fefe, Yxo a Tybyke sa na jej príprave podieľali aj mnohí hostia – fanúšikovia na nosiči nájdu dueto s Janou Kirschner, spoločnú pesničku so skupinou Čechomor, či rapperom Vecom.   Krstnými rodičmi albumu sa stali ďalší kamaráti Hexu – Lasky zo skupiny Para a Ján Gordulič, alias poštár Janko z Pošty pre teba. Spolu s fanúšikmi, ktorí účasť na krste vyhrali v súťaži, sa v sobotu 4. decembra všetci vyviezli na vrchol Lomnického štítu. Tu, napriek treskúcej zime, odohrali krátky akustický koncert a album pokrstili sviežim vysokohorským snehom.

Laskyho si Hexáci doviezli z Bratislavy, na Janka Gorduliča narazili len hodinu pred krstom v Tatranskej Lomnici.  „Hex mám rád celé roky a chodievam aj na ich koncerty,“ povedal po krste. „Páči sa mi na nich, že majú pesničky o všetkých fázach života – o rozchode, o žúrovaní, o Vianociach.  Hex si tak môžem púšťať v akejkoľvek životnej situácii.“

S priebehom akcie boli spokojní aj členovia skupiny Hex, hoci  v nadmorskej výške nad 2500 metrov a v silnom mraze sa ich gitary rýchlo rozlaďovali.  „Sme radi, že môžeme našu novú hudbu poslať do sveta z najvyššieho obývateľného miesta na Slovensku,“ dodal Yxo.

Album Ty a ja skupiny Hex je od 26. novembra k dispozícii na stiahnutie na internete, klasické CD nosiče sa na trhu objavia v polovici decembra.
  Hex čaká v najbližšej budúcnosti tradične veľa koncertov a chýbať nebude ani na silvestrovských oslavách v centre Bratislavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu