Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Krvavá grófka na Novej Scéne

Báthoryčka na Novej Scéne
Báthoryčka na Novej Scéne

BRATISLAVA - V snahe napĺňať svoje poslanie profesionálneho muzikálového divadla pripravuje Nová Scéna ďalší divácky atraktívny titul. Už zakrátko, v piatok 15. októbra, bude mať premiéru bratislavská inscenácia pôvodného slovenského muzikálu BÁTHORYČKA hudobného skladateľa Henricha Leška.

Libreto Jany Kákošovej je poprepájané textami piesní herca, režiséra a básnika Ivana Vojteka st. a textára Martina Sarvaša. Príbeh Báthoryčky sa bude odohrávať na pôsobivej scéne Juraja Fábryho, kde ožijú starodávne zvyky a obrady v oslnivých kostýmoch Ľudmily Várossovej. Množstvo tanečných obrazov, popretkávaných neuveriteľnými rytmami, vytvoril choreograf Jaroslav Moravčík a vokálne naštudovanie aj hudobná dramaturgia je v rukách Ľubomíra Dolného. Muzikálové spracovanie príbehu Báthoryčky dramaturgicky pripravila Jana Liptáková a v hlavnej úlohe sa predstavia Katarína Hasprová a Karin Olasová.

Na Novej Scéne sa diváci stretnú s uhorskou šľachtičnou Alžbetou Báthoryovou a jej nemilovaným a krutým manželom Františkom Nádasdym, palatínom Jurajom Thurzom, strojcom báthoryovskej kauzy, s verným a fyzicky postihnutým sluhom Báthoryčky Fickom, slúžkami Darvuliou, Dorou a Ilonou a s ďalšími postavami i postavičkami, ktoré boli vtiahnuté do príbehu o krvavej grófke. Znovu tak ožije legendárny príbeh o žene vo svete neprajných mužov, o nešťastnej a osamelej Báthoryčke.

 

Viac informácií: www.nova-scena.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu