Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Iron Maiden vydali nový album

Nový album Iron Maiden Zobraziť galériu (3)
Nový album Iron Maiden

Fenomenálna britská skupina IRON MAIDEN tento týždeň vydala pätnásty radový album. Platňa The Final Frontier je prvým štúdiovým počinom metalovej legendy po dlhých štyroch rokoch.

Prvé reakcia na album sú výborné. V prílohe nájdete recenziu, ktorá sa objavila v pondelňajšom vydaní MF Dnes. "Iron Maiden zostávajú v heavy metale i po 35 rokoch na vrchole," zakončuje ju Honza Vedral a pridáva úctyhodné hodnotenie 90%! Link na prvú slovenskú recenziu z pera Martina Hozu o albume The Final Frontier, ktorá sa objavila v deň vydania albumu, nájdete tu. Podobne sa k albumu stavajú špecializované média v zahraničí.

Album predznamenal singel El Dorado, ktorý bol voľne k stiahnutiu na webovej stránke Iron Maiden, nasledoval videoklip ku skrátenej verzii titulnej pesničky, ktorý je súčasťou konceptu klip-počítačová hra-platňa. Tesne pred vydaním albumu kapela sprístupnila na internete novú hru. Vychádza z vizuálu albumu The Final Frontier a môžete si ju zahrať na webovej adrese www.thefinalfrontiergame.com.

V pondelok 16.8.2010 sa na trhu konečne objavila takisto samotná nahrávka. Vychádza v niekoľko formátoch, okrem iné i na momentálne populárnom farebnom vinyle (picture disc) alebo v limitovanej sérii, v ktorej je kľúč k bonusovému materiálu dostupnému on-line. Uvažovalo sa dokonca i o klasickej magnetofónovej kazete, ktorá sa v niektorých častiach sveta dostáva znovu do módy.

Radový fanúšik Iron Maiden bude novinkou potešený, album je totiž v mnohých ohľadoch neštandardný - epická šírka skladieb, menej priamočiare piesne atď. Po hudobnej stránke ponúka veľmi vydarenú metalovú zmes!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu