Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Streetball Tour 2010 klope na dvere

Streetballl Tour 2010 Zobraziť galériu (14)
Streetballl Tour 2010

Jubilejný 5. ročník obľúbenej série Streetball tour na Slovensku odštartuje 8.mája v Banskej Bystrici a zahŕňa celkovo 8 podujatí po celom Slovensku.

Už iba necelé 2 týždne chýbajú do štartu najväčšej streetballovej tour na Slovensku – Streetball Tour 2010. Jubilejný 5. ročník populárnej série turnajov, organizovaný premiérovo ako otvorené Majstrovstvá Slovenska v streetballe, odštartuje 8. mája podujatím v Banskej Bystrici a zavíta celkovo do 8 miest po celom Slovensku.

Po metropole stredného Slovenska sa organizátori aktuálnej edície Streetball Tour Basketland, Slovenská streetballová asociácia (SSA) a Slovenská asociácia športu na školách (SAŠŠ), rozhodli zaradiť do tohtoročného exkluzívneho výberu streetballových turnajov Handlovú (22.5.), Bratislavu – Vajnory (29.5.), Prešov (5.6.), Piešťany (12.6.), Žiar nad Hronom (19.6.), Ružomberok (26.6.), s finálovým vyvrcholením v Malackách (3.7.).

Na jednotlivých podujatiach si vyznávači pouličného basketbalu všetkých vekových a výkonnostných skupín zmerajú sily v celkovo 5 kategóriách:

 

A AND1 Mini Street category

Mini street ZŠ- žiaci a žiačky ZŠ

roč. 1998 a mladší

 

B Kategória Nádácie Slovenskej sporiteľne

MIX ZŠ- žiaci a žiačky ZŠ

roč. 1995 a mladší

 

C BASKETLAND category

Chlapci do 19 rokov

ročník 1991 a mladší

 

D KORATEX category

Muži

ročník 1990 a starší

 

E SATRO Open Mix category

Voľná mix kategória pre priateľov športu a zábavy

 

Na každom z regionálnych kôl tak účastníci nebudú bojovať iba o víťazstvo a hodnotné ceny daného podujatia, ale zároveň získavajú body do celkového poradia Streetball Tour 2010 a Majstrovstiev Slovenska v streetballe. Absolútni víťazi sa na záver tour môžu tešiť na hodnotné ceny od partnerov podujatia s hlavnými lákadlami v podobe lístkov na NBA Europe Tour 2010, Streetfest ako aj určený podiel z Prize Money pre jednotlivé hlavné kategórie v celkovej hodnote 666 EUR. Najlepší tím hlavnej mužskej kategórie bude Slovensko reprezentovať na júlových neoficiálnych Majstrovstvách sveta v streetballe Moscow Open 2010.

Ďalšou novinkou Streetball Tour 2010 je zaradenie vyškolených streetballových rozhodcov, čo by malo prispieť spolu s úpravou pravidiel (k najdôležitejším patria časový limit na streľbu a možnosť nadstavenia hracieho času pri zdržovaní) k ďalšiemu posunu v rámci rozvoja fair-play a zvyšovania kvality a atraktivity zápasov.

V programe všetkých 8 turnajov budú aj tradičné a veľmi populárne individuálne doplnkové súťaže BASKETLAND Slam Dunk Contest, SPALDING 3pts Shooting, SATRO FT Shooting Contest, AND1 Skills 1 on 1 a bohatý kultúrny program v znamení kvalitnej streetovej kultúry, streetdancu, hip-hopu, bikerov, exhibícií extraligovych basketbalovych timov a pod. O výbornú atmosféru a náladu sa postarajú známe tváre sveta vinylov a mixov DJ Spank a DJ Code, hovoreným slovom bude sprevádzať a tradične nezameniteľným humorom zabávať obľúbený speaker v streetbalovej komunite Pepe Shilo Lopez.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo tento rok vďaka naším partnerom rozšíriť počet podujatí aj napriek ekonomickej kríze a priviesť Streetball Tour do miest s veľkou streetballovou tradíciou – do Žiaru nad Hronom a Prešova. Najmä zaradenie metropole Šariša do kalendára našej série nás osobitne teší, keďže zorganizovať turnaj na východe Slovenska vzhľadom na veľký potenciál tohto regiónu bolo naším dlhodobým cieľom. Veríme, že aj v tomto roku bude Streetball Tour 2010 hojne navštevovaná či už aktívnymi účastníkmi alebo divákmi a podarí sa opäť posunúť kvalitu podujatia o stupienok vyššie“ vyjadril sa pred štartom tohtoročnej Streetball Tour zástupca Basketland n.f. František Kubala.

 

Viac informácií ohľadom prihlásenia a detailov týkajúcich sa Streetball Tour 2010 nájdete na www.basketland.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu