Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Sú ženy naozaj mrchy?

Divadelné predstavenie Mrchy Zobraziť galériu (2)
Divadelné predstavenie Mrchy

Koľkokrát ste už toto vyjadrenie o ženách počuli. A aká by asi bola na túto otázku odpoveď? Muži by určite prisahali že áno a ženy by ohnivo protestovali. A čo si myslí o tom všetkom austrálska divadelná autorka Alma de Groen sa dozviete z jej krimikomédie v podaní Intimního divadla z Prahy MRCHY ANEB ŘEKNI MI PRAVDU O SVÉ LÁSCE

Intimní divadlo touto inscenáciou nadväzuje na svoju úspešnú predchádzajúcu iscenáciu “Monology o vagíne”. Nepôjde o osobné výpovede konkrétnych žien, ale o vymyslený príbeh, ktorý je však fascinujúci a strhujúci.

Hra nie je len o ženách, hrá v nej aj muž... Že je mŕtvy, no to je samozrejme len náhoda... Štyri ženy sa stretávajú po jeho smrti a zisťujú, že všetky s ním boli prepojené viac ako si jedna o druhej mysleli. Všetky štyri ho obletovali, každá inak a každá z iného dôvodu, ale žiadna ho vlastne poriadne nepoznala. Zisťujú, že aj napriek jeho smrti, naďalej ovplyvňuje ich životy.

A prečo mrchy ? Slovo mrcha má viac významov. Jedným z nich je označenie ženy, ktorá ide tvrdo a nekompromisne za svojim cieľom. A to hrdinky príbehu stelesňujú. Avšak v každej “mrche” môže byť aj ukrytá zraniteľná bytosť, ktorá používa svoj prevlek mrchy ako ochranný pancier pred vonkajším svetom. Niekde za chrbtom sa im však smeje osud a ten je vždy mrcha najväčšia.

Štyri výnimočné herečky Dana Batulková, Dáša Bláhová, Nina Divíšková a Lenka Skopálová si na javisku počínajú suverénne a presvedčivo, asi svojim hrdinkám rozumejú. A my veríme, že tento príbeh zaujme aj Vás a možno ani nakoniec nebude až také dôležité, ktorá vlastne zapríčinila smrť “chudáka nebožtíka”.

 

Ako to teda dopadne zistíte dňa 5. februára 2010 o 19,00 hodine v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava

Predpredaj a informácie: v Informačnom centre na Klobučníckej ulici 2 alebo v sieti Ticketportal, www.ticketportal.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu