Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Silvestrovať v Bratislave budeme na koncertnej, polnočnej a párty zóne

Bratislavský Silvester 2008 Zobraziť galériu (6)
Bratislavský Silvester 2008

Tohtoročný Silvester v hlavnom meste bude prebiehať v troch rôznych zónach. Koncertnou bude Hlavné námestie, kde postupne od šiestej hodiny večer vystúpi šesť slovenských skupín. Dve z nich zažijú dokonca silvestrovskú bratislavskú premiéru.

Sedemhodinový koncertný maratón odpáli prešovská kapela Helenine oči, ktorý majú vo svojom repertoári viacero cover verzií i vlastných hitov, a najmä, sú to skvelí recesisti, ako stvorení na silvestrovské pódium.

Prvé, a zďaleka nie posledné ska večera obstará po nich bratislavská skupina Ska Pra Šupina, ktorej sa svojou chytľavou tanečnou hudbou a vtipnými textami darí zabávať už takmer 15 rokov.

Jedna z najbratislavskejších skupín – Hex – jednoducho nesmie na Silvestra chýbať. Rok, v ktorom Yxo a spol. oslávili skvelých 20 rokov spoločného hrania, zavŕšia práve koncertom na Hlavnom námestí.

Para patrí nepochybne k najlepším slovenským koncertným skupinám súčasnosti. Energiou nabitá hudba, notoricky známe texty a originálny prejav speváka Laskyho zažijeme opäť po roku zo silvestrovského pódia, na ktorom títo angažovaní sympatickí Bratislavčania hrajú mimoriadne radi.

Rozlúčka s rokom 2009 bude v jamajskom rytme a poriadne horúca. A aj keď nemusí byť každý fanúšikom štýlu ska, na koncertoch Polemicu sa výborne zabávajú skutočne všetci.

Prvý koncert roku 2010 obstará v Bratislave druhý nováčik – nitrianska kapela Horkýže Slíže. Hovoria o sebe, že sú rocková kapela s punkovými prvkami a treba dodať, že predovšetkým s výbornými živými koncertmi.

Hrať sa bude aj na susednom Hviezdoslavovom námestí, kde sa predstavia Cigánski Diabli a legendárna bratislavská formácia Lojzo. Tradičný vrchol silvestrovskej noci príde s úderom polnoci, keď do nového roku 2010 vstúpime s veľkým ohňostrojom, ktorý bude tentoraz strieľaný z petržalského brehu Dunaja a najlepšie ho bude sledovať “odskočením” si z koncertov na staromestské dunajské nábrežie medzi Nový most a osobné prístavisko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu