Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otvorenie múzeí SNM od 23. decembra 2009 do 6. januára 2010

Budova Slovenského národného múzea
Budova Slovenského národného múzea (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – špecializované múzea Slovenského národného múzea budú mať počas sviatkov upravené otváracie hodiny. V termíne od 24. decembra do 26. decembra 2009 budú všetky múzeá zatvorené.

Výnimkou sú Zámok Bojnice, ktorý bude sprístupnený pre verejnosť aj 26. decembra od 10.00 h do 16.00 h a Prírodovedné múzeum v Bratislave, ktoré bude otvorené v ten istý deň od 9.00 h do 17.00 h. Do konca roku 2009 je výnimočne otvorené aj SNM – Historické múzeum s výstavou November´89 v areáli Bratislavského hradu každý deň od 10.00 -18.00 h. okrem 24. a 25.12.2009.

V stredu 23. decembra 2009 budú otvorené múzea v Bratislave – SNM - Prírodovedné múzeum, Výstavný pavilón SNM na Žižkovej ulici, SNM – Historické múzeum výstava November´89 a SNM - Múzeum kultúry Chorvátov na Slovensku a SNM - Múzeum židovskej kultúry. V Martine budú tiež otvorené všetky expozície SNM - Múzeí v Martine. Na návštevníkov sa v tento deň tešia aj hradné múzeá SNM - Červený Kameň, SNM - Zámok Bojnice, SNM - Hrad Modrý Kameň, na východnom Slovensku SNM - Múzeum Betliar, SNM - Spišské múzeum Levoča, SNM - Múzeum kultúry ukrajinskej kultúry vo Svidníku a SNM - Múzeum rusínskej kultúry v Prešove, ale aj SNM – Múzeum Slovenských národných rád v Myjave.

V období od 27. decembra 2009 do 31. decembra 2009 je väčšina múzeí zatvorených. Otvorené bude 29. 12. 2009 SNM - Prírodovedné múzeum, kde si v sídelnej budove SNM návštevníci môžu pozrieť aj výstavu S drôtom v hlave – Ľudové bábky zo zbierky Antona Anderleho, ďalej SNM - Múzeum židovskej kultúry Bratislava, SNM – Historické múzeum výstava November´89, SNM - Múzeum Chorvátov na Slovensku, SNM - Múzeá v Martine, SNM – Spišské múzeum Levoča, SNM - Múzeum Betliar, SNM - Múzeum kultúry ukrajinskej kultúry vo Svidníku a SNM - Múzeum rusínskej kultúry v Prešove, ale aj SNM - Múzeum Bojnice a SNM - Múzeum Červený Kameň

Dňa 31. decembra 2009 - na Silvestra bude otvorené v Bratislave dopoludnia do 12.30 h SNM - Prírodovedné múzeum, SNM – Historické múzeum výstava November´89, SNM - Archeologické múzeum a výstava Tá pravá šálka kávy. Ďalej v posledný deň v roku 2009 bude otvorené SNM - Múzeum Červený Kameň, SNM - Múzeum Bojnice, SNM - Múzeá v Martine, SNM - Múzeum kultúry ukrajinskej kultúry vo Svidníku a SNM -Múzeum rusínskej kultúry v Prešove, SNM – Spišské múzeum Levoča

1. januára budú všetky múzea zatvorené, v termíne od 2. 1. 2010 – 4. 1. 2010 väčšina múzeí bude otvorená - konkrétne - v Bratislave SNM - Prírodovedné múzeum, Výstavný pavilón na Žižkovej ulici, SNM - Múzeum Bojnice, SNM - Múzeum Červený Kameň, Múzeá v Martine, SNM - Múzeum Betliar a Hrad Krásna Hôrka, SNM - Spišské múzeum Levoča, ale aj SNM - Múzeum ukrajinskej kultúry vo Svidníku.

SNM - Múzeum bábkarských kultúr a hračiek Hrad Modrý Kameň bude otvorené od pondelka 4. 1. 2010, tak ako aj SNM - Múzeum Chorvátov na Slovensku, SNM - Múzeum židovskej kultúry, SNM - Múzeum rusínskej kultúry v Prešove a Múzeum Slovenských národných rád v Myjave.

6. januára 2010 bude otvorené SNM - Múzeum Bojnice a SNM - Prírodovedné múzeum v Bratislave, SNM - Múzeum Červený Kameň, SNM - Múzeá v Martine, konkrétne Etnografické múzeum, Múzeum slovenskej dediny a Múzeum rómskej kultúry, SNM - Hrad Modrý Kameň a SNM - Spišské múzeum Levoča

Okrem stálych expozícii a výstav ponúkajú mnohé múzeá v tomto období aj spestrenie v podobe vianočnej výzdoby a špeciálnych programov s vianočnou a novoročnou tematikou.

Podrobné informácie o tom, ktoré dni a konkrétne hodiny, kedy sa dajú múzea navštíviť, môžu záujemcovia zistiť na www.snm.sk, kde bude umiestnená prehľadná tabuľka o všetkých expozíciách.

Pracovníci Slovenského národného múzea prajú všetkým svojim priaznivcom Šťastné a veselé Vianoce!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu