Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Matúš Čák Trenčiansky: Rocková opera za státisíce!

Z predstavenia Matúš Čák Trenčiansky Zobraziť galériu (3)
Z predstavenia Matúš Čák Trenčiansky

BRATISLAVA – Legenda o pánovi Váhu a Tatier, Matúšovi Čákovi Trenčianskom, ožila. Stalo sa tak vďaka rockovej opere s rovnomenným názvom. História, ktorú na javisko priniesol klávesák zo skupiny Elán Ľubo Horňák a režisér Dodo Gombár, však vonkoncom nebola lacnou záležitosťou.

Tajuplná cesta legendy a vášne totiž stála jej tvorcov riadny balík peňazí. Do tohto projektu investovali vyše 265-tisíc eur, čo je v prepočte približne 8 miliónov korún. „S Dodom Gombárom sme hľadali osobu z histórie, ktorú by sme mohli divákom predstaviť, ktorá je notoricky známa, má za sebou krvavú históriu. Nazvali sme to rocková opera, aj keď sme balansovali s nápadom, či to nenazvať skôr scénický koncert,“ povedal Horňák o nápade predstaviť Slovákom Matúša Čáka Trenčianskeho. Napriek vysokým nákladom na toto predstavenie je však scéna relatívne jednoduchá. „Scéna je prispôsobená tomu, aby sa mohla presúvať po Slovensku,“ tvrdí hudobník a producent.

V predstavení sa objaví mnoho známych umelcov. Okrem Sisy Sklovskej, Dušana Vitázka a Dušana Jarjabka tu uvidíme aj päticu účastníkov markizáckej šou Elán je Elán - Viki Matušovovú, Vila Csontosa, Ota Kollmanna, Soňu Jányovú a dokonca aj víťaza národného kola Eurovision Song Contest 2009 Kamila Mikulčíka. Zaujímavým prvkom v predstavení bude niekoľkonásobný majster sveta v bojovom umení Roman Volák, ktorý si zahrá zaujímavú postavu: Smrť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu