Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Belgická hudobná lahôdka HOOVERPHONIC v utorok 23. 11. v Bratislave

V utorok 23. 11. sa na Párty FM v bratislavskom Divadle Aréna predstaví najslávnejšia belgická popová skupina Hooverphonic. Okrem nej zahrajú Dj-i Rádia FM Tibor Holoda, Luculus, Magálová, Biba a Kinet.

Skupina Hooverphonic už na Slovensku koncertovala ako coheadliner festivalu Bažant Pohoda 2003. Jej vystúpenie patrilo k „najkrajším“ vo festivalovej histórii. Hooverphonic založilo v roku 1995 trio hudobníkov Alex Callier, Frank Duchene a Raymond Geerts pod názvom Hoover.

Okrem iného sa vraj na Hooverphonic premenovali, pretože sa ich pôvodné meno nepozdávalo istej firme na výrobu vysávačov. Prvou skladbou kapely bola Inhaler. Jej priaznivé prijatie neskôr podnietilo nahratie ďalších piesní, ktoré sa potom dostali na debutový album A New Stereophonic Sound Spectacular (1997).

Ešte pred nahrávaním albumu Esther skupinu opustila - nahradila ju Liesje Sadonius. Ozajstný prielom však Hooverphonic zaznamenali, až keď sa ich skladba 2Wicky z prvého albumu dostala na soundtrack k filmu Zlodejská krása.

Úspech, mediálny kolotoč a následné turné k platni unavili Liesje natoľko, že zo skupiny odišla, stratu sa našťastie ešte v ten istý rok podarilo nahradiť osobou súčasnej speváčky Geike Arnaert.

Druhý album Blue Wonder Power Milk nahrali Hooverphonic už s jej pomocou a s producentom Markom Plattom (jeho služby predtým využili aj David Bowie či The Cure). Potom vyrazili na turné po Európe, bohužiaľ, história sa opakovala – tentoraz „odpadol“ Frank Duchene.

Tak sa v roku 1999 počet kmeňových členov Hooverphonic ustálil na čísle tri. Ich tretí album Magnificent Tree vyšiel na jeseň roku 2000, v septembri 2002 nasledoval album Jackie Cane.

Skupina je momentálne na turné k poslednému albumu Sit down and listen (2003), ktorý je zaujímavou podobou „best of“ – v krásnych úpravách piesní skupiny je počuť množstvo akustických nástrojov, charakteristickým je najmä využitie sláčikovej sekcie.

Podobne ako album je výnimočné aj turné – na pódiu vystupuje spolu desať muzikantov, tradičná zostava je doplnená o sláčikové kvarteto a klavír. Tomu všetkému dominuje pôvabná Geike Arnaert s podmanivým hlasom. Bližšie informácie – viď www.hooverphonic.com.

Párty FM je oslavou transformácie rádia Rock FM na nový formát. Ide o ojedinelý počin - vo vysielaní Rádia FM dostáva priestor hudba, ktorú v iných rádiách počuť nemožno. Raritou sú špecializované relácie (hip hop, world music, tanečná scéna, nu jazz, ...) vysielané po 20.00. Bližšie informácie – viď www.radiofm.sk.

Párty FM bude v utorok, 23. 11. v Divadle Aréna v Bratislave. Predpredaj lístkov prebieha v sieti Ticketportal, v Divadle Aréna a v predajniach Dr. Horák a Artforum. Využite mimoriadne nízku predpredajovú cenu 390,- Sk, na mieste bude lístok stáť 490,-Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu