Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česko-slovenské turné skupiny Maduar s názvom Discotour 008 videlo viac ako 10 000 ľudí!

Maduar Zobraziť galériu (4)
Maduar (Zdroj: Topky.sk)

Vlniace sa telá, skvelá atmosféra, búrlivé chorály, ruky nad hlavami, rozvášnené publikum, tanečný parket otriasajúci sa v základoch, 50-minútový príval hitov, live spev, dvaja takmer 190 cm vysoký muži plní energie, atraktívne sexi tanečnice, podpisovky, spoločné fotenia ...

... to všetko patrilo k úspešnému turné skupiny maduar po českých a slovenských diskotékach v roku 2008. Bratia Matyinkovci pripravili pre svojích fanúšikov špeciálny 50 minútový audiovizuálny showprogram, v ktorom naživo zaspievali svoje najväčšie hity z 90. rokov – Do it, I feel good, Anjel, či Hafanana.

Koncerty sprevádzala vynikajúca atmosféra, vytváraná nielen staršími fanúšikmi maduaru, ale aj nastupujúcou mladou generáciou návštevníkov diskoték. „Bolo pre nás veľmi príjemným prekvapením, ako nás po dlhej dobe prijalo české a slovenské publikum, že ľudia si ešte aj po 10. rokoch pamätajú naše skladby a dokonca aj texty. Bolo to fantastické!“, povedal Juraj Matyinko.

„Vôbec sme neočakávali takéto prijatie, prekvapilo nás, že na naše vystúpenia sa prišlo pozrieť aj množstvo mladých ľudí, ktorí sa výborne bavili. Dalo nám to obrovský impulz pre prípravu nového albumu, pretože kým aktuálny album 007 (vydaný v roku 2007) je určený predovšetkým pre našich pôvodných fanúšikov ako spomienka na 90. roky, novým albumom chceme osloviť aj novú generáciu milovníkov tanečnej hudby.

A práve Discotour nám ukázalo, že ľudí, ktorí sa chcú baviť je aj medzi súčasnými mladými nesmierne veľa, doplnil druhý z bratskej dvojice, Ladislav. Ako vidno, české a slovenské publikum na skupinu maduar nezabudlo, práve naopak. A tá sa mu za jeho podporu odvďačila tým najlepším spôsobom – okrem svojich hitov ponúkla publiku aj niekoľko prekvapení – špeciálny rocknrollový vstup, progresívny mix singla Crying rain, či skladbu Anjel zaspievanú v pôvodnej verzii, pri ktorej si 2 vybrané fanúšičky mohli zatancovať slaďák s maduaristami priamo na pódiu.

A ako hodnotia turné Juraj a Ladislav Matyinkovci? „Sme veľmi radi, že sme sa po toľkých rokoch mohli vrátiť na koncertné pódiá. Všetkým, ktorí sa na nás prišli pozrieť, by sme chceli poďakovať za vynikajúcu atmosféru a za úžasnú energiu, ktorá sprevádzala celé turné. Zároveň by sme v tomto predvianočnom čase chceli všetkým zaželať príjemné prežitie sviatkov a len to najlepšie v roku 2009.“

Ak chcete zažiť pravú disco atmosféru 90. rokov, kliknite na nasledovnú linku: http://www.emusicportal.com/index.php?option=com_content&view=article&id=249&Itemid=124 .

Nájdete tu sumárny video zostrih z 10 autentických koncertných amatérskych záznamov, fotogalériu mapujúcu priebeh turné, reportáž českej hudobnej stanice TV Óčko z turné, rozhovor o turné pre TV Musicbox a faktografický sumár turné.





Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu