Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kate Mossová uvedie v Bratislave svoju novú knihu Hrobka

Kate Mosse: Hrobka
Kate Mosse: Hrobka

BRATISLAVA - Kate Mossová je autorkou svetoznámeho bestselleru Labyrint, ktorý bol preložený do tridsiatich piatich jazykov, vrátane japončiny, čínštiny a hebrejčiny. Britská sieť kníhkupectiev Waterstone ho zaradila medzi sto najlepších románov napísaných za posledných dvadsaťpäť rokov. Labyrint sa stal tiež víťazom prestížnej čitateľskej ceny Richard & Judy Best Read 2006.

Labyrint vyšiel v roku 2006 aj v slovenskom preklade vo vydavateľstve Ikar a stal sa rovnako jednou z čitateľsky najúspešnejších kníh. Doteraz bolo predaných takmer 13 tisíc kópií.

Prvý román Kate Mossovej, Eskimo Kissing, sa po vydaní v 1996 stretol s veľkým úspechom, ktorý v roku 1998 nasledoval napínavý triler plný biotechnológie a cestovania v čase, Crucifix Lane. Taktiež vydala dve nebeletristické knihy: Becoming a Mother, sprievodcu tehotenstvom a pôrodom (vychádza už šieste vydanie), a The House: Behind the Scenes. Jej poviedky a články sa objavili v rade časopisov, novín a antológií. V súčasnosti píše fejtóny pre britský knižný týždenník The Bookseller a recenzie pre The Times, The Sunday Times, The Guardian a The Independent. Pre program BBC Breakfast News recenzuje knihy. Objavuje sa tiež ako hosť programov Open Book a Good Read.

Kate a jej manžel, Greg Mosse – spisovateľ, učiteľ a tlmočník – sú zakladateľmi Chichesterského spisovateľského festivalu. Mossová je spoluzakladateľka a čestná riaditeľka Orange Prize for Fiction. Okrem iniciatív vo vzdelávaní a šírení gramotnosti je jednou z autoriek, ktoré v januári 2008 upozornili na negramotnosť v britských školách. Je pravidelnou účastníčkou v porote pri oceňovaní publikačných, literárnych a umeleckých cien, vrátane Orange Futures, súťaže poviedok Harper’s Bazaar a výročných sponzorských ocenení od Financial Times Arts & Business.

 

Krátko o obsahu nového románu Kate Mossovej Hrobka:

Prvé dejstvo, október 1891: Sedemnásťročná Léonie Vernierová uteká s bratom Anatolom pred brutálnou hrozbou z rušných ulíc Paríža. Súrodenci nachádzajú úkryt na panstve Domaine de la Cade, neďaleko stredovekého mesta Carcassonne. Úkryt áno, pokoj nie. Pod idylickým povrchom Domaine de la Cade, uprostred čarokrásnej prírody francúzskeho juhu, totiž prebývajú zlovestné sily. V prastarej vizigótskej hrobke čaká niečo práve na nevinnú Léonie... chce sa to vyslobodiť... chce ovládnuť ľudské duše... a prelievať ľudskú krv. Kľúčom k záhade je balíček tarotových kariet, ktorý si pamätá všetky príbehy ľudstva.

Druhé dejstvo, október 2007: Mladá Američanka Meredith Martinová prichádza do Francúzska, aby si tu splnila dva životné sny. Jedným je napísať knihu o Claudovi Debussym a odhaliť málo známe stránky jeho života. Druhým je nájsť korene svojej čudáckej a kliatbami prenasledovanej rodiny. Meredith vstupuje do hotela Domaine de la Cade a jej prítomnosť rozruší duchov minulosti. Vyzbrojená notovým zápisom prízračnej melódie a starou fotografiou neznámeho vojaka začína Meredith svoje pátranie. Netuší, že jej je súdené dokončiť príbeh tragickej lásky a záhadne strateného dievčaťa, ktorý sa začal dávno pred jej narodením. Blíži sa sviatok Všetkých svätých. Deň, keď padá závoj medzi svetom živých a mŕtvych. Meredith čosi láka na opustenú čistinu v lese, kde tajomstvá minulosti spočívajú, ale nespia...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu