Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pavol Barabáš získal ďalšie ocenenia na filmových festivaloch

Zobraziť galériu (3)

TELICE NAD METUJÍ - Posledný augustový deň vyvrcholil v Tepliciach nad Metují 25. ročník Medzinárodného horolezeckého filmového festivalu. Počas štyroch dní sa celkovo premietlo 31 súťažných snímok z trinástich krajín sveta. Päťčlenná porota udelila Hlavnú cenu festivalu slovenskému filmu Neznáma Antarktída od režiséra Pavla Barabáša.

40 minútový dobrodružný dokument budú môcť ľudia vidieť v kinách od októbra tohto roku. Zároveň vyjde aj ako prvý slovenský film na Blu ray disku. Cenu za najlepší horolezecký film získala americká snímka „Acopan“. Ocenenie za najlepší dokument udelili novozélandskému filmu „Dying for Everest“ (Zemřít pro Everest) a zvláštne ocenenie poroty dostala švajčiarska snímka „Playgravity“ (Hra s gravitací). Viac o festivale nájdete na stránke www.horolezeckyfestival.cz.

August sa uzavrel aj medzinárodným speleologickým festivalom EuroSpéléo Imag'in, ktorý sa konal od 23. do 30. augusta vo francúzskom Vercors. Okrem odborných prednášok sa tu uskutočnila aj súťažná výstava fotografií a prehliadka filmov s jaskyniarskou tematikou. Slovensko zastupoval dobrodružný dokument Tepuy – Cesta do hlbín Zeme režiséra Pavla Barabáša, ktorý odborná porota ohodnotila cenou Big Price of the Jury. Ďalšie informácie o festivale si môžete prečítať na stránke www.vercors2008.eu.

 

Bližšie informácie o filme Neznáma Antarktída a fotogalériu nájdete na www.k2studio.sk

Bližšie informácie o filme Tepuy – Cesta do hlbín Zeme a fotogalériu nájdete na www.k2studio.sk/?cube

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu