Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Bratislave vystúpi koncom novembra Kanye West

Kanye West Zobraziť galériu (5)
Kanye West (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko zažije v jeseni koncert hip-hopovej hviezdy prvej kategórie. V Bratislave vystúpi 26. novembra americký raper Kanye West.

Fenomenálny hudobník odohrá podľa internetovej stránky worldticketshop.com svoje vystúpenie v Incheba Expo Aréne. Koncert v slovenskom hlavnom meste by mal ukončiť jeho Glow In The Dark Tour, počas ktorého sa 31-ročný muzikant ukáže aj vo Veľkej Británii, Írsku, Francúzsku, Belgicku, Nemecku, Holandsku a susednej Českej republike.

Kanye West debutoval na hudobnej scéne albumom The College Dropout (2004). Prestížny časopis Rolling Stone ho označil za vôbec najlepšiu svetovú nahrávku roka a o jej kvalite svedčí aj fakt, že z udeľovania cien Grammy si za ňu rodák z Atlanty odniesol tri gramofóniky za najlepšiu hip-hopovú skladbu, najlepšiu r 'n' b pieseň a najlepší hip-hopový album.

Mimoriadne úspešné boli aj jeho nasledujúce dve štúdiové nahrávky - Late Registration (2005) a Graduation (2007). Veľký fanúšik amerického prezidentského kandidáta Baracka Obamu sa okrem vlastnej tvorby venuje aj producentskej práci. Na zozname interpretov, s ktorými spolupracoval, sa nachádzajú mená ako Jay-Z, The Game, Alicia Keys, Janet Jackson či John Legend. Kanye West vydal z troch nahrávok dovedna štrnásť singlov. Tým posledným je skladba Homecoming, kde mu vokálne vypomohol spevák Chris Martin z britskej skupiny Coldplay.




Kanye West ft. chris Martin - Homecoming
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu