Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Streetdancer Laci Strike vystúpi s Baletom SND

Laci Strike Zobraziť galériu (7)
Laci Strike

BRATISLAVA - Tanečník Laci Strike už v Slovenskom národnom divadle nie je cudzím pojmom.

Len pred časom tam spolupracoval s činoherným súborom pri naštudovaní inscenácie Fetišistky. Na prvej slovenskej divadelnej scéne sa opäť objaví 20. júna ako hosť Baletu SND v novej inscenácii Bolero a viac...

Spolu s Lacim Strikom sa predstaví aj jeho streetdancové zoskupenie - Sam Fopaa, Legolas a Ping Pong. Tanečníci tu uvedú Laciho choreografiu s názvom Vnútri. "Vnútri nás je vždy nejaký pocit, ktorý napĺňa naše životy. Dnes si chceme uctiť naše vnútra. Preto ich aj pekne oblečieme a necháme naše streetdanceové a zároveň ľudské vnútra urobiť veci tak, ako sa im páči," píše sa v popise choreografie.

Pozývať si hostí zo Slovenska i zahraničia je v Balete SND dobrým zvykom. Od svojej premiéry v decembri 2007 hostilo predstavenie Bolero a viac... tanečníkov zo svetoznámeho súboru Nederlands Dans Theater z Holandska - Lukáša Timuláka a Nataliu Scaglia, ako aj jednu z najlepších kanadských tanečníc a partnerku Mária Radačovského Anik Bissonnette. Vystúpil tu tiež baletný súbor Štátneho divadla Košice a sólisti pražskej Laterny Magiky.

Inscenácia Bolero a viac.... je večerom štyroch moderných choreografií - tanečných miniatúr choreografov Mária Radačovského (Zmena, Stretnutie s labuťou a Bolero) a Igora Holováča (Keď umrieť znamená žiť). Do konca sezóny uvidia predstavenie okrem návštevníkov SND aj priaznivci baletu v Piešťanoch (25. júna).

Agentúru SITA informovala hovorkyňa SND Zuzana Golianová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu