Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Snímky z okupácie 1968 od Bielika na Šafárikovom nám.

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Výstavu fotografií Ladislava Bielika, presláveného snímkami z invázie sovietskych vojsk v roku 1968, pripravila nezisková organizácia (n.o.) Camera Obskura a jej partneri od 28. mája do 12. septembra.

Prehliadku fotografií s názvom Výstava v parku 1968 - 2008 si záujemcovia budú môcť pozrieť na bratislavskom Šafárikovom námestí v mieste, kde sa kedysi nachádzala reštaurácia Kazačok. Agentúru SITA o tom informoval predseda Správnej rady n.o. Peter Bielik.

Vernisáž a krst novej knihy Ladislav Bielik August 1968 sa uskutočnia v Redute v reštaurácii v stredu 28. mája, na výročie narodenia autora. Na výstave bude na Šafárikovom námestí umiestnených 12 betónových skruží, na ktoré bude pripevnený 90 metrový pás Bielikových fotografií z augusta 1968. Zázemie výstavy sa bude nachádzať v unimobunke. Záštitu nad výstavou prevzal primátor mesta Andrej Ďurkovský.

V deň otvorenia ako aj vo výročný deň okupácie Bratislavy by sa na námestí mali konať sprievodné hudobné podujatia a akcie, ktoré zabezpečuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu