Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bezplatné výlety školákov za umením

Deti v SNG Zobraziť galériu (2)
Deti v SNG

BRATISLAVA - Výlety za umením do bratislavskej SNG umožňujú aj mimobratislavským deťom zadarmo prísť do galéria a naučiť sa niečo o umení.

„Situácia v mimobratislavských školách, čo sa týka financií, je taká zložitá, že kultúrny výlet do hlavného mesta by sme pre našich žiakov nedokázali uhradiť“, priznáva Zuzana Hricová z základnej školy v Spišskej Novej Vsi.

Slovenská národná galéria preto pripravila projekt, ktorý zabezpečí mimobratislavským školám, ktoré sa prihlásili do projektu Výlety za umením bezplatný vstup a zaujímavú prednášku na jednu z vybraných tém. Učitelia si mohli vybrať dve témy, ktoré sú prispôsobené názorným výkladom v spojitosti s umeleckými dielami. Deti takto môžu na obrazoch spoznať podobizne detí v minulých storočiach, sledovať gestá a výrazy na obrazoch, alebo prepych na umeleckých dielach.

Týmto sa deti učia bližšie spoznávať tradičné umenie, ktoré čoraz viac vytláčajú multimediálne technológie. „Galériu navštívi do polovice júna, dokedy bude projekt realizovaný, viac ako 3000 detí z 5. a 6. ročníkov. Najprv sme mali pripravenú alternatívu jednej školy na jeden deň, avšak záujem bol natoľko veľký, že počas jedného dňa sa nám vystriedajú aj dve - tri školy. Veľmi nás tešia ich reakcie, ako napríklad, že do Bratislavy prišli deti, ktoré po prvý krát videli galériu, alebo dokonca loď a mestskú dopravu“, hovorí Eva Sérová, koordinátorka projektu.

 

Projekt Výlety za umením pripravuje svoj ďalší ročník pre mimobratislavské školy aj na budúci rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu