Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hana Zagorová v Bratislave

Jedna z najväčších legiend českej hudobnej scény, príde na Slovensko 12. mája 2008, kedy v Istropolise odspieva program najväčších hitov. Pre slovenských poslucháčov exkluzívne predvedie aj ukážky z muzikálu Vaša Patejdla Jack Roparovač, v ktorom sa predvedú aj speváci z muzikálu. Hanu Zagorovú bude sprevádzať orchester Boom! Band.

Hana Zagorová - speváčka, textárka a herečka. Po maturite na gymnáziu vyštudovala herectvo na brnenskej JAMU. Medzitým se zúčastnila súťaže Hledáme nové talenty (1963), kde ju doprovádzal Orchester Gustava Broma, a ďalej nahrávala v ostravskom rozhlase. Po niekoľkých úlohách v divadlách a televízii (hlavná úloha v inscenacií Josefína z roku 1968) – sa začala venovať kariére speváčky. V roku 1968 spievala v kapele Sodoma a Gomora, potom hosťovala krátko v divadle Apollo a v programu Evy Pilarovej a ďalšie tri roky hosťovala v Semaforu v inscenacii Kytice (rola Bludičky). V roku 1974 začala spolupracovať s Orchestrem Karla Vágnera, ktorý ju potom doprovádzal radu rokov nielen na domácich podiách. Zahrála si rovnako vo filme Trhák, na televiznej obrazovke bežal niekoľko rokov jej medajlón (Dluhy Hany Zagorové) a úspešná bola i v ankete Zlatý slavík, v ktorej zvíťazila celkom deväťkrát (v rokoch 1977- 1985). Ako partneri sa na jej koncertoch vystriedali Michal Prokop, Petr Rezek, duo Stanislav Hložek a Petr Kotvald alebo i Linda Finková a Pavel Noha.

V poslednom čase sa predstavila na televiznej obrazovke so Štefanom Margitom v hudebno-zábavnom programe Hogo Fogo. V roku 2003 excelovala na show Královny popu v opere.

V roku 2004 vydal Supraphon 2DVD Cesta ke štěstí, ktoré mapuje hviezdu dráhu Hany Zagorovej vo videoklipoch, televizných  a koncertných vystúpeniach. Supraphon postupne vydává  radové albumy speváčky na CD. Začiatkom roku 2006 vychádza reedícia LP z konce 80. rokov Živá voda.  V súčasnosti Hana Zagarová pôsobí tiež v porote hudobno-zábavného programu Českej televízie Souboj hitú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu