Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Do divadla Aréna zavítajú Traja kamaráti

V hre Traja kamaráti si zahrá aj Juraj Mokrý.
V hre Traja kamaráti si zahrá aj Juraj Mokrý.

BRATISLAVA - Dlhodobým prvkom dramaturgie Divadla Aréna je ambícia vytvárať priestor pre pôvodnú slovenskú tvorbu a priamo iniciovať vznik nových hier a pôvodných dramatizácií. Tejto línii zodpovedá aj nová hra Martina Čičváka vychádzajúca zo slávneho románu Ericha M. Remarqua.

Román Traja kamaráti isto netreba bližšie predstavovať, stále mu patrí čestné miesto (nielen) v slovenských obývačkových knižniciach. Príbeh o sile priateľstva a lásky nestratil nič zo svojho sviežeho humoru, ale ani z dojemného smútku a tragiky. „Veľké plátno“ Remarqovho rozprávania Čičvák pretavil do sústredeného dramatického textu, v ktorom je dôraz kladený na rôzne formy a výrazové prostriedky moderného divadla, na spektakulárnosť a zábavnosť v tom najlepšom (Brechtovskom) zmysle slova.

Režisér Čičvák na inscenácii spolupracuje so svojim „overeným“ tímom – scénografom Tomom Cillerom, nemeckou kostýmovou výtvarníčkou Ninou A. Stillmark, dramaturgom Martinom Kubranom, a opäť raz s výnimočným hereckým obsadením.

Veríme, že titul, ktorý si po niekoľko generácií zachováva prívlastok bestseller, a ktorý priviedol k čítaniu beletrie milióny mladých ľudí na celom svete, bude atraktívny aj pre mladého diváka.

Erich Maria Remarque: Traja kamaráti
Pre Divadlo Aréna na motívy románu voľne napísal Martin Čičvák
Účinkujú: Denisa Hamarová, Juraj Mokrý, Sáva Popovič, Branislav Bystriansky, Jaroslav Rusnák, Zuzana Frenglová, Marián Prevendarčík
Réžia: Martin Čičvák
Scéna: Tom Ciller
Kostýmy: Nina A. Stillmark
Dialógy: Viliam Klimáček
Dramaturgia: Martin Kubran

PREMIÉRA: 15. 02. 2008 o 19:00 hod. v Divadle Aréna
REPRÍZA: 16. 02. a 28. 02. 2008 o 19:00 hod. v Divadle Aréna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu