Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Producenti: Najlepší americký muzikál už čoskoro na Slovensku!

Konkurz na Producentov sa uskutoční už 20. januára.
Konkurz na Producentov sa uskutoční už 20. januára.

BRATISLAVA - Muzikál plný smiechu s názom Producenti chystá na jeseň tohto roka svoju slovenskú premiéru. A nie hocijakú! Má to byť veľkolepá výpravná šou s fantastickým obsadením, ktorá by mala garantovať nekonečnú „srandu“ počas celého predstavenia.

To potvrdzuje aj producentka muzikálu Wanda Hrycová: „Videla som tento muzikál niekoľkokrát priamo na Broadway, alebo v Londýne a je to tak – celé dve hodiny sa len smejete na nespočetnom množstve gagov, ktorými je tento muzikál doslova preplnený. Veľmi sa na túto prácu teším aj vďaka tomu, že sa mi podarilo dať dokopy hviezdny tím účinkujúcich, ktorý ešte tento týždeň doplníme na konkurze a môžeme začať skúšať.“

Wanda Hrycová takmer rok vyjednávala s americkými držiteľmi práv o kúpe licencie na slovenské uvedenie tohto muzikálu. Hudbu, texty a libreto napísal Mel Brooks na základe svojho legendárneho filmu z roku 1968, za ktorý získal Oscara v kategórii najlepší pôvodný scenár. V ňom divadelný producent Max a účtovník Leo spoločne vymyslia geniálny plán ako zarobiť veľa peňazí na najväčšom prepadáku v dejinách divadla. Ale stane sa to, čo nečakali – ich príšerná hra má nečakaný úspech.

V roku 2002 získal muzikál Producenti neuveriteľných 12 Tony Awards (zo 14 možných v divadelnej obdobe filmového Oscara) a to je najviac ocenení v histórii tejto najprestížnejšej divadelnej ceny. Na Slovensko prináša muzikál Producenti spoločnosť Wandy Hrycovej pod názvom Wandal Production, réžiu muzikálu má na starosti Andrej Hryc, choreografiu Ján Ďurovčík, dramaturgiu a texty Ján Štrasser.

Už túto nedeľu 20. januára bude v priestoroch Umeleckej scény SĽUK v Rusovciach konkurz na obsadenie hlavnej ženskej a hlavnej mužskej postavy. A vraj sa máme na čo tešiť.
Ďalšie informácie na www.producenti.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu