Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Talianski tenori Il Volo: Bolo nám cťou vystúpiť pre pápeža!

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: IL VOLO)

Fenomenálne talianske hudobné trio Il Volo vystúpi prvýkrát na Slovensku. V bratislavskej NTC aréne sa slovenským fanúšikom predstavia už 11. decembra pod taktovkou svetoznámeho dirigenta Marcella Rotu, ktorý je tiež dvorným dirigentom Andreu Bocelliho.

Gianluca Ginoble (barytón), Piero Barone a Ignazio Boschetto (tenori) založili v roku 2009 hudobné trio s názvom IL VOLO, ktorého umeleckým vzorom bol legendárni Traja tenori (Pavarotti, Domingo, Carreras). Dnes Il Volo spája svet klasických opier a vážnej hudby s ľahšími hudobnými prvkami tak dobre, že skupina je považovaná za jedného z najvýznamnejších predstaviteľov žánru crossover. Nie je to náhoda. Mladí speváci sú odvážni, ale súčasne nezabúdajú na svoje klasické korene, ich interpretácie skladieb sú veľmi moderné, pretkané skvelým štýlom, energiou a skvelou zábavou.

Talianski tenori Il Volo:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: IL VOLO)

Členovia skupiny Il Volo sa napriek ich mladému veku môžu pochváliť veľmi úspešnou kariérou. Ich Youtube videá dosiahli stovky miliónov pozretí a ich popularita je porovnateľná so svetovými popovými hviezdami.

Doteraz vydali štyri štúdiové albumy a odohrali nespočet koncertov. V roku 2014 získali cenu „Najlepšia skupina roka“ v kategórii najlepší album latinsko-americkej hudby „El Pulso Social“. V roku 2015 sa zúčastnili na tradičnom festivale San Remo Song, kde získali hlavnú cenu.  

Najúspešnejšia skupina crossover žánru, ktorá má na konte hity ako Grande Amore, 'O Sole Mio, Il Mondo či L'Amore Si muove, spolupracuje s hviezdnymi menami ako Barbra Streisand, Eros Ramazzotti, Anastacia či Placido Domingo. Spievali dokonca aj samotnému pápežovi Františkovi.

Talianski tenori Il Volo:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: IL VOLO)

Aj na koncerte v Bratislave 11.decembra o 19:00hod v NTC Aréne bude toto talianske trio doprevádzať fantastický maďarský symfonický orchester Danubia Orchestra Óbuda pod taktovkou svetoznámeho Marcella Rottu.

Využite špeciálnu akciu na vstupenky na koncert IL VOLO. 30% zľava platí len do 25.11.

Pozrite ako tenori IL VOLO za 50 sekúnd zvládnu slovenčinu!

Il Volo

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu