Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Boris Farkaš vystaví fotografie svojich hereckých kolegov

Herec Boris Farkaš je aj výborný fotograf.
Herec Boris Farkaš je aj výborný fotograf.

NITRA - Boris Farkaš vystaví v nitrianskej galérii Akcent fotografie, na ktorých zachytil svojich hereckých kolegov. Vernisáž bude v sobotu o 18:00 v rámci medzinárodného festivalu Divadelná Nitra. Boris Farkaš vystavoval svoje fotografie niekoľkokrát v Čechách, na Slovensku to však bude jeho premiéra.

Výstava s názvom Astorka Korzo´90 až 2000 prinesie viac ako 40 jedinečných fotografií z prostredia jeho domovského divadla. Väčšina z nich vznikla v druhej polovici deväťdesiatych rokov v zákulisí, šatniach, maskérni či skúškach. „Keď som sa rozhodol fotiť, chodieval som do divadla často, mieril som fotoaparátom len tak, bez toho, aby som stlačil spúšť. Čakal som, kým kolegov unavím natoľko, aby sa správali a vyzerali tak, ako sa skutočne správajú a vyzerajú,“ hovorí Boris Farkaš. Furková, Kolínska, Sládečková, Šišková, Hajdu, Landl, Lasica, Noga, Nvota, Zednikovič sú niektoré z mien hercov zachytených na fotografiách. Výstavu bude môcť verejnosť vidieť do 22. októbra každý deň od 10:00 do 19:30. Vstup je voľný.

Boris Farkaš je jedným z najvýznamnejších slovenských hercov strednej generácie, dvojnásobný držiteľ ocenenia DOSKY za najlepší mužský herecký výkon v rokoch 1998 a 2000. Absolvoval VŠMU v Bratislave. Pôsobil v Divadle Andreja Bagara v Nitre, na Novej scéne v Bratislave a od roku 1990 je stálym členom Divadla Astorka Korzo´90. Hral napríklad vo filmoch A pobežím až na kraj sveta, Soľ nad zlato, Výlet do mladosti alebo Vadí-nevadí a tiež v novom slovenskom filme Rozhovor s nepriateľom v réžii Patrika Lančariča, ktorý mal premiéru v marci tohto roku.

Televízni diváci ho mohli nedávno vidieť v seriáli Rodinné tajomstvá. Farkaš je aj rozhlasový a dabingový herec, svoj hlas prepožičal napríklad policajtovi Dempseymu v známom anglickom seriáli Dempsey a Makepeaceová. Jeho najväčším koníčkom je divadlo, venuje sa však aj písaniu, kresleniu a fotografovaniu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu