Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hoci má Bednárik 60-ku v pondelok, už ju oslávil

Jozef Bednárik
Jozef Bednárik

BRATISLAVA - Hoci má divadelný režisér Jozef Bednárik 60. rokov až v pondelok, okrúhle narodeniny už oslavoval pred niekoľkými dňami. Svojich priateľov pozval do svojho rodného Zelenča, kde v kultúrnom dome zorganizoval veľkú oslavu. Medzi gratulantmi bol aj herec Marián Slovák, ktorý Bednárika pozná už od školských čias.

Za tie roky sa podľa neho Bednárik, ktorý je známy svojou výbušnosťou, zmenil. Či "k lepšiemu, alebo horšiemu" však o režisérovi, pod ktorého pohľadom herci na javisku potia krv a slzy, prezradiť nechcel.

"O horších veciach nebudem hovoriť, lebo má Béďo šesťdesiatku a na tej šesťdesiatke sme si to aj povedali, že budeme spomínať len na tie krajšie veci a tých je chvalabohu omnoho, omnoho viac," tvrdil Slovák, ktorý Bednárika pozná od roku 1968 z Vysokej školy múzických umení.

Potom dlhé roky hrali v nitrianskom Divadle Andreja Bagara a najnovšie sa opäť pracovne stretli počas tohto leta, keď spolu na Novej scéne oprašovali nitriansku inscenáciu populárneho muzikálu Fidlikant na streche.

Sám Bednárik však už v minulosti priznal, že niekedy práve jeho záchvat urobí s hercom divy. Na druhej strane však hercov dokáže aj dobre pobaviť svojimi vtipnými poznámkami a zaujať rozprávačským umením.

Slovák nechcel povedať, akým darčekom Bednárika prekvapil. "Ale na druhý deň volal, moja Evička (manželka Eva Matejková, poznámka ČTK) zdvihla telefón a bol z nášho darčeku nadšený," povedal Slovák, podľa ktorého bola oslava v Zelenči veľmi pekná, ľudská i dojemná.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu