Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poďte na výlet na Liptov a užite si Mikulášsky Jazzový Festival

Miloš Biháry PR článok Zobraziť galériu (2)
Miloš Biháry (Zdroj: Mikulášsky jazzový festival)

Liptovský Mikuláš patrí medzi tie slovenské destinácie, ktoré jednoducho treba navštíviť. Nudiť sa nebudete, skôr nestihnete všetko to, čo ste si naplánovali. Určite sa ale oplatí stihnúť Mikulášsky Jazzový Festival.

Srdce Liptova, jedného z najrázovitejších regiónov Slovenska, má čo ponúknuť. Základom je okolitá príroda. Vďaka nej sa v športových aktivitách vôbec nemusíte obmedzovať - dostupné sú bohaté možnosti pešej, cyklo a agro turistiky, horolezectva, windsurfingu, raftingu, paraglidingu a ďalších i adrenalínovejších športov. Za návštevu určite stoja viaceré jaskyne v blízkom okolí či aquaparky, wellness, kúpele a plavárne. Mesto a jeho okolie ponúka aj bohaté možnosti kultúrneho vyžitia, od charakteristickej ľudovej architektúry a kultúrnych pamiatok cez múzeá a galérie až po svet miniatúr, archeoskanzen či kultúrny program v DK Liptovský Mikuláš. Ak sa rozhodnete pre návštevu Liptova, odporúčame posledný júlový víkend. Vtedy sa tu koná Mikulášsky Jazzový Festival, ktorý sa postará o to, aby ste prežili príjemný víkend s nezabudnuteľnou atmosférou.

Poďte na výlet

Poloha Liptovského Mikuláša ho predurčuje na to, aby bol východiskovým bodom vašich turistických výprav. Je jedno, či sa rozhodnete pre výlet do Vysokých alebo Nízkych Tatier, je jedno, či si zvolíte nenáročné prechádzky alebo si trúfnete na vysokohorskú turistiku, je jedno, či pôjdete pešo alebo na bicykli, ale okolie Liptovského Mikuláša vám poskytne neobmedzené možnosti pre takmer všetky športové aktivity. Ak uprednostňujete skôr relax, oplatí sa navštíviť aquaparky a wellness centrá v blízkom okolí.

Vychutnať si  gastronomický zážitok

Ak máte radi tradičné slovenské jedlo, Liptov budete milovať - kde inde ochutnať národné jedlo, ak nie v regióne, odkiaľ pochádza? Výnimočnú chuť im dodáva aj miestna bryndza, ktorá je výnimočná vďaka horským pastvinám, odkiaľ mlieko pochádza. Ale liptovská kuchyňa nie je len o haluškách, určite odporúčame vyskúšať viaceré miestne špeciality. Jedinečným zážitkom môže byť výlet po tradičných salašoch, ktorých je v okolí neúrekom. A čo môže byť lepšie, ako spojiť turistiku v krásnej prírode s dobrým a autentickým tradičným jedlom?

Ak však preferujete modernú gastronómiu, zrejme budete milo prekvapení. Dobré jedlo si môžete vychutnať priamo na Mikulášskom Jazzovom Festivale. O váš gastronomický zážitok sa postará tím profesionálov, ktorý prichystá priamo v Jazzovom bare nápadité menu. To sa oplatí doplniť dobrým pivkom z miestneho remeselného pivovaru, alebo pohárikom výberového vína, či prémiového destilátu. A vychutnať si ich môžete priamo počas vystúpenia slovenskej i svetovej jazzovej špičky.

Poďte na jazz

Mikulášsky Jazzový Festival je neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta na Liptove. Každoročne prináša na pódium svetových interpretov, ale aj mladých, nádejných umelcov s potenciálom. A aj tento rok predstaví jazz vo všetkých jeho podobách s množstvom presahov do ďalších hudobných žánrov. Na svoje si tak prídu nielen praví jazzoví fajnšmekri, ale prakticky každý milovník kvalitnej hudby.

Všetky potrebné informácie o programe Mikulášskeho Jazzového Festivalu, ako aj pripravovaných jazzových workshopoch nájdete na www.mjf.sk. Vstupenky sú dostupné na . Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 27. - 29. júla poďte na Liptov na Mikulášsky Jazzový Festival.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu