Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na výnimočný festival na východe Slovenska mieri ikona československej kinematografie

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: predpredaj.sk)

Na hrade Šariš nad mestom Veľký Šariš odpremietajú organizátori 7. ročníka FNNH – Filmovej noci na hrade dovedna 60 krátkych a 4 celovečerné tituly. Festival sa profiluje ako prehliadka prestížnych svetových i domácich krátkych filmov so špecifickými súťažnými sekciami.

V dňoch 20. – 22. 7. 2018 uvidia návštevníci 7. Ročníka – Filmovej noci na hrade v rámci sekcie iSHORTS – Prvá liga filmy z BAFTAPALM SPRINGS, či aktuálne poľské krátke filmy opradené oceneniami za účasti úspešnej autorky Anastazje Dabrowskej. Čerešničkou na torte budú krátkometrážne snímky Dušana Hanáka, za jeho osobnej účasti! Taktiež osobne uvedie film Obrazy starého sveta.

Na výnimočný festival na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Nabitý je aj sprievodný program tohto podujatia, ktorí prinesie muziku, aktivity pre deti a zaujímavé workshopy. Peter Konečný ponúkne atraktívnu prednášku o svetových videoklipoch, pódium bude patriť kapelám Chiki liki tu-a, Parrots of madness a Chalani z chatrče. Pripravená bude aj Chill out zóna s kopou vychytávok pre návštevníkov a rodiny s deťmi ocenia celodenne detské programy (divadlá, čítačky, video a foto workshopy, LEGO workshop, výtvarny workshop, filmy pre deti , EKO workshop, detsky kvíz a veľa iného).

Na výnimočný festival na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Najhorší film a najlepší protagonista

Festival ponúkne aj súťažné sekcie a aj tie bude svojím spôsobom unikátne. Diváci budú hlasovať za najhorší film. Nepôjde však o hocijaké „nepodarky“ ale o aj cenné prvotiny súčasných mladých slovenských režisérov. Do tejto sekcie sa však môže prihlásiť doslova ktokoľvek a podeliť sa tak o svoje diela, ktoré berie s nadhľadom. Ďalšou súťažnou sekciou bude taktiež novinka, pretože oceňovať sa bude najlepší protagonista z prihlásených dokumentárnych filmov. Cenu si tentokrát neodnesie tvorca, ale ten, kto svojím príbehom, či účinkovaním najlepšie ustojí dôležitú úlohu protagonistu. Víťaza bude určovať odborná porota.

Témou tohto ročníka je ČLOVEČINA.

Na výnimočný festival na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Mimoriadne miesto si zaslúži „eko správanie“

Okrem tradičného separovania odpadu počas festivalu prechádzame na systém unikátnych pohárov s motívom FNNH. Jedná sa o zálohované umelohmotné pivové poháre, ktoré svojim vizuálom spĺňajú úlohu suveníru a slúžia aj ako praktická pomôcka pre čapované nápoje počas celej akcie. Týmto rozhodnutím sledujeme minimalizáciu odpadu, ktorý by vznikal pri používaní bežných plastových pohárov. Zaujímavosťou je, že tento spôsob sa snažíme presadiť aj na ďalších podujatiach ktoré hrad počas roka pripravuje.

Na výnimočný festival na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Filmová noc na hrade bude tento rok obohatená o dojem z rekonštrukcie turisticky obľúbeného hradu, ktorá prebieha už od roku 2011. Festival tak opäť prinesie nielen výnimočnú atmosféru kinematografie pod holým nebom, ale aj dojem zo stredovekého miesta, ktoré je samo o sebe nositeľom mnohých legiend a príbehov. Vidíme sa za každého počasia!

Viac na www.filmovanocnahrade.sk. Lístky v predpredaji, jedine na 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu