Tohtoročné Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2007 prináša mnoho nových i alternatívnych podujatí, ktoré chcú osloviť nielen Bratislavčanov, ale i návštevníkov nášho mesta.
Nepochybne jednou z mimoriadne príťažlivých a úspešných bude po prvýkrát v histórii festivalu uskutočnená Oslava Sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov. Toto voňavé a vizuálne pôsobivé podujatie sa uskutoční na Sv. Vavrinca, teda 11. augusta, v sobotu, priamo v srdci Bratislavy – na Hlavnom námestí. Bratislavský klub kuchárov a cukrárov, ktorý spolu s BKIS a pod záštitou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy podujatie organizujú, sľubuje nezabudnuteľný zážitok pripravený tými najpovolanejšími – umelcami - profesionálnymi kuchármi a cukrármi.
PROGRAM:
11.00 - Slávnostný sprievod kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy 12.00 - Nástup kuchárov na prezentáciu prípravy jedál, ktorých degustátormi bude prítomná verejnosť:- grilované rôzne tvarované kuracie mäso
- grilovaná zelenina
- živánska pripravovaná v alobale
- kotlíkový guľáš pripravovaný v kotline
- palacinková show
- prekvapenia pripravovaná kuchármi firiem: Nestlé, Metro, Nowaco, Tescoma .....
12.15 - Oficiálne zahájenie súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny
12.30 - Prezentácia medovnikárskej výroby
16.00 - Vyhlásenie výsledkov súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny
17.00 - Ukončenie osláv
V sobotu 11. augusta by preto na Hlavnom námestí bezpodmienečne nemali chýbať žiadni priatelia dobrého jedla, pitia a zábavy, ale aj všetci tí, ktorí sa chcú dozvedieť a naučiť niečo nové, či inšpirovať a osviežiť vlastné kuchyne!
Slovami prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pána Františka Jamatu: „Príďte sa pobaviť, ochutnať a možno aj sa poučiť ... pretože tradície je potrebné si ctiť..... ten kto nemá históriu a nectí si svojich predkov, nemá ani budúcnosť.“ František Janata prezident SZKC