Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Animecon 2007 - festival anime, mangy a japonskej kultúry opäť v Bratislave

Od 29. 6. do 1. 7. 2007 opäť otvorí svoje brány Animecon
Od 29. 6. do 1. 7. 2007 opäť otvorí svoje brány Animecon

Festival anime, mangy a japonské kultúry Animecon 2007 už čoskoro opäť otvorí svoje brány. V priestoroch Správy účelových zariadení (SÚZA) Ministerstva zahraničných vecí SR na Drotárskej ceste 46 v Bratislave zažiari v celej svojej kráse od 29. 6. do 1. 7. 2007 už po štvrtýkrát. Organizátor akcie – občianske združenie Animecon – prináša skvelé anime tituly, významných hostí, zaujímavé a vtipné prednášky či obľúbené i úplne nové súťaže.

Počas troch dní sa návštevníkom predstaví aj majster sveta v Yamanni Ryu bo kata Jozef Obuch či Aikido-sensei Štefan Kurilla. Pripravené sú taktiež zaujímavé prednášky – odborník nielen na japonskú kuchyňu Štefan Jakubáč porozpráva o ingredienciách a príprave lahodného a celosvetovo obľúbeného tradičného japonského sushi, tajomstvo čínskeho a japonského čajového obradu a správny spôsob pestovania bonsajov prezradia manželia Vladimír a Anna Ondejčíkoví z Nitry, ktorí kvôli poznatkom niekoľkokrát cestovali do Japonska, Číny, Indie, Nepálu, na Taiwan či Srí Lanku. Chýbať nebude ani šachová hra Shogi či strategická hra Go, kde je okrem turnaja začiatočníkov pripravený aj veľký turnaj profesionálnych hráčov. Pripravené sú aj tradičné súťaže – Cosplay, Karaoke, AMV, Animequizz, kartová hra Yu-Gi-Oh!, tanečné DDR či súťaže v kreslené Fan-art a Manga, ale aj úplne nové súťaže.

Sponzorom festivalu je spoločnosť Oriflame. Podujatie mediálne podporuje český mesačník Pevnost, Inet.sk, Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), AnimeDream, Krea a Nadácia Horský park.

Viac informácií na stránke anemicon.sk >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu