Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po porážke znova fotí

Fotograf Jaro Janovčík (30) sa po mozgovej príhode učil všetko odznova Zobraziť galériu (4)
Fotograf Jaro Janovčík (30) sa po mozgovej príhode učil všetko odznova

KOŠICE - Dokázal sa vrátiť do života! Fotografovi Jaroslavovi Janovčíkovi (30) z Liptovského Mikuláša pred piatimi rokmi hrozila smrť. Utrpel náhlu cievnu mozgovú príhodu, ktorá neostala bez následkov. Musel sa učiť všetko odznova.

Po porážke musel Jaroslav nielen prerušiť štúdium na vysokej škole, ale zanechať aj svoje obľúbené činnosti - horolezectvo, turistiku, plávanie, cyklistiku či lyžovanie. „Postupne som však začal opäť fungovať. K niečomu som sa dostal po polroku, k iným činnostiam až po dvoch rokoch. Horolezectvo mi však nateraz nehrozí,“ konštatuje s úsmevom Jaroslav, ktorý má stále problémy s rukou a ťažko sa mu aj artikuluje.

„Milujem prírodu a veľmi rád ju fotografujem. Nemám však žiadne vysnívané miesto, kam by som sa chcel dostať,“ konštatuje mladík, ktorý opäť začal študovať vysokú školu vo Zvolene. Medzitým stihol svoje fotografie vystavovať vo viacerých mestách na Slovensku. „Mal som už výstavu v Liptovskom Hrádku, Liptovskom Mikuláši, na Štrbskom Plese, ale aj v Bratislave a Banskej Bystrici,“ vyratúva Jaroslav, ktorý získal viacero ocenení na fotografických súťažiach.

Košičania si môžu nevšedné zábery tohto fotografa pozrieť na výstave, ktorá potrvá do polovice apríla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu