Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Veľká tancovačka v bratislavskom Čunove: Zabávať vás budú tieto mená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Najväčší slovenský tanečný festival BeeFree sa uskutoční už o necelé tri týždne. Organizátori 16. ročníka preto finišujú s programom, v ktorom ani tento rok nebudú chýbať zaujímavé a doslova svetové mená. V areáli Divoká voda v bratislavskom Čunove sa 25. - 26. júla okrem iných predvedie aj najúspešnejšia slovenská dídžejka Nifra, ostrieľaný progressive dídžej Tomáš Haverlik a slovensko-fínske producentské zoskupenie Driftmoon.

Nifra, ktorá pochádza z Michaloviec, odštartovala svoju kariéru v roku 2008, no napriek tomu si už stihla zahrať na podujatiach s najväčšími hviezdami elektronickej scény, akými sú Armin van Buuren, Tiesto alebo Markus Schulz. Tí oceňujú aj jej vlastnú tvorbu, ktorú pravidelne zaraďujú do svojich setov pri vystúpeniach na celom svete. Na BeeFree nebude Nifra žiadnym nováčikom, na festivale v Čunove si zahrala aj vlani, pričom jej nočné vystúpenie rozhodne patrilo k vrcholom podujatia. Iné by to nemalo byť ani tento rok. 

Výborne bude aj na festivale Lodenica - lístky kupujte na predpredaj.sk

Tomáš Haverlik patrí medzi najväčšie poklady slovenského DJingu. Začínal už koncom 90. rokov v producentskej dvojici Haverlik & Tkac. Bez preháňania sa dá tvrdiť, že práve oni sa nemalou mierou pričinili o rozmach európskeho tranceu, pričom veľký úspech mali v nemecky hovoriacich krajinách. Postupne sa posunuli k progresívnejšiemu zvuku, ktorému Haverlik zostal verný až dodnes. Ostatných desať rokov Tomáš prezentuje svoj jedinečný štýl vo vlastnej relácii na internetovom rádiu ETN.fm. Podobne ako Nifra sa aj on môže pochváliť hraním po boku mnohých svetových mien. Len s Tiestom vystúpil už štyrikrát a ako účinkujúci nechýbal ani na vystúpení Davida Guettu v Českej republike v roku 2011. Zároveň má na konte niekoľko atraktívnych vystúpení svetového kalibru v krajinách ako Uruguaj, Rusko, Argentína, USA či španielska Ibiza. 

Zabavte sa aj na Cibula feste v Holíči - lístky kupujte na predpredaj.sk

Driftmoon založili Juraj Klička a Miikka Leinonen, ktorí mali pred vznikom tohto projektu už bohaté skúsenosti na poli elektronickej hudby. Ich poňatie moderného trance oceňujú nielen fanúšikovia, ale aj poprední dídžeji. Za zmienku stojí fakt, že rovnako ako Nifra, aj oni majú na populárnej online stanici Afterhours.fm svoju vlastnú reláciu. O presahu ich tvorby za hranice Česka a Slovenska svedčí tiež fakt, že krátko pred BeeFree vystúpia v samotnej mekke tranceu - v Amstredame a priamo z BeeFree odlietajú na ostrov Ibiza, kde sa predstavia v klube Gatecrasher. Vydavateľsky ich zastupuje popredné holandské vydavateľstvo Armada, čo je nepochybne známkou vysokej kvality a ich skladby ako Drifter, Exodus, Leviticus, Howl At The Moon či Cama dostali podporu od samotného Armina van Buurena, ktorý ich odvysielal vo svojej pravidelnej šou A State Of Trance.

Zúčastnite sa jedného z festivalov Fun rádio Dohoda

Okrem spomínanej trojice účinkujúcich sa o produkciu na piatich pódiách postará viac ako 140 dídžejov, z ktorých drvivá väčšina pochádza zo Slovenska. Rozostavení budú na piatich pódiách - na Trance, House, Techno, DnB Breaks a Techhouse.sk stagei. Finálny line-up organizátori zverejnia už čoskoro na oficiálnej stránke beefree.sk. Veľká párty, aká u nás nemá obdobu, a ktorá bola a vždy bude zadarmo, potrvá 36 hodín bez prestávky. Návštevníci budú mať v areáli Divokej vody zadarmo nielen vstup, ale aj stanové mestečko. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu