Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Neťukajte do Rembrandta, zazvoní

Slávka Daubnerová (26) pri Rembrandtovej grafike za desiatky miliónov korún. „Rada by som sa toho vzácneho diela dotkla, ale nebudem riskovať.“ Zobraziť galériu (2)
Slávka Daubnerová (26) pri Rembrandtovej grafike za desiatky miliónov korún. „Rada by som sa toho vzácneho diela dotkla, ale nebudem riskovať.“

BRATISLAVA - Slávny maliar Rembrandt oslavuje v Bratislave!

Tohto roku uplynulo štyristo rokov od jeho narodenia. K jeho oslave sa pripojili aj ďalší nizozemskí velikáni „zlatého veku“, ako sú Peter Paul Rubens a Jan Brueghel. A tak vznikla výstava s miliardovou hodnotou.

Slovenská národná galéria pripravovala výstavu Bludní Holanďania päť rokov. Obrazy nizozemských, holandských a flámskych maliarov neboli doteraz ako celok prezentované verejnosti. Väčšina z nich je zapožičaná zo slovenských múzeí, galérií, hradov a kaštieľov.

„Doplňujú ich diela privezené z Čiech, Moravy a Holandska. Medzi najvzácnejšie patria Rembrandtove grafiky. Priviezli sme ich z jeho domu v Amsterdame,“ povedal kurátor výstavy Ivan Rosina. Rembrandtove grafiky majú hodnotu niekoľko desiatok miliónov korún. Diela sú chránené elektronicky, kamerovým systémom a strážené dozorcami. Pri dotyku s nimi sa spustí alarm. Spolu je na výstave 150 maliarskych diel a 120 grafických listov. Výstava potrvá do 18. marca 2007

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu