Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rakovine podľahol spisovateľ Vince Flynn (†47), autor mnohých bestsellerov

Vince Flynn
Vince Flynn (Zdroj: SITA)

ST. PAUL – Americký spisovateľ Vince Flynn, autor viac ako tucta literárnych polittrilerov, ktoré sa zaradili medzi knižné bestsellery, zomrel dnes po viac ako dvojročnom boji s nádorovým ochorením prostaty vo veku iba 47 rokov.

Vyplýva to z tlačovej správy, ktorú zverejnilo jeho vydavateľstvo Simon & Schuster a o ktorej informovala agentúra AP.

Flynn vydal svoju prvotinu Term Limits v roku 1997 ešte sám, avšak po tom, ako sa jeho debutová práca dostala do rebríčka bestsellerov denníka New York Times, už nemal problém s uzavretím kontraktu s vydavateľstvom na ďalšie diela. Hlavnou postavou väčšiny jeho prác je Mitch Rapp, americký agent protiteroristického útvaru.

Literát, ktorý pôsobil i ako konzultant pri nakrúcaní piatej série divácky mimoriadne úspešného seriálu 24, patril medzi plodných autorov, veď každý rok ponúkol svojim čitateľom nový príbeh.

Viaceré z jeho prác vyšli v početných prekladoch a boli alebo sú v ponuke i na slovenskom trhu, zväčša vďaka prekladom do českého jazyka, tak napríklad Akt zrady, Americký zabijak, Na počesť padlým, Prevzatie moci, Radikálne opatrenie, Strážiť a brániť alebo V mene cti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu