Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Husľový koncert Ľubice Malachovskej Čekovskej zaznie na Pražskej jari aj v Redute

Ľubica Malachovská Čekovská
Ľubica Malachovská Čekovská

BRATISLAVA - Koncom mája sa majú priaznivci vážnej hudby na čo tešiť. V Redute a aj v rámci festivalu Pražská jar zaznejú diela slovenskej skladateľky Ľubice Malachovskej Čekovskej, a to dokonca až dvakrát.

Ľubica Malachovská Čekovská je medzinárodne uznávaná hudobná skladateľka, o ktorej sa  legendárny skladateľ Arvo Pärt  vyjadril: "Má vlastnú tvár. Vyžaruje z nej pocit sviežosti a radosti zo života, krása a serióznosť."

Jej kompozície znejú pravidelne na významných festivaloch v zahraničí. Dve diela sú zaradené aj na práve prebiehajúcom 68. ročníku Pražská jar. V svetovej premiére zaznejú Štyri kusy pre klavír, ktoré skomponovala  pre výnimočného amerického klaviristu, Garrika Ohlssona, víťaza Chopinovej súťaže roku 1970 a Koncert pre husle a orchester, ktorého sólový part zaznie v interpretácii slávneho francúzskeho huslistu Augustína Dumaya.

Koncert odohrá Slovenská filharmónia pod taktovkou  šéfdirigenta Emmanuela Villauma. Večerný program doplnia francúzske diela Césara Francka a Maurice Ravela.

Francúzsko - slovenský program zaznie aj v Bratislave vo štvrtok a piatok  30. a 31. mája o 19.00 hod.

Tešíme sa na váš aplauz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu