Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

ABSOLVENTI/SLOBODA NIE JE ZADARMO

ABSOLVENTI/SLOBODA NIE JE ZADARMO
ABSOLVENTI/SLOBODA NIE JE ZADARMO (Zdroj: asfk.sk)

BRATISLAVA – Slovenskú distribúciu už o pár dní obohatí nový film. Celovečerný dokumentárny film režiséra Tomáša Krupu ABSOLVENTI / SLOBODA NIE JE ZADRAMO je o zápase mladého človeka, ktorý sa po absolvovaní štúdií ocitne v realite a musí sa prispôsobovať potrebám spoločnosti. Dstribučná premiéra dokumentárneho filmu sa uskutoční 25. apríla 2013 v kine Lumière v Bratislave. Film do kín prináša Asociácia slovenských filmových klubov.

Tento dokumentárny film sa zaoberá v súčasnosti veľmi aktuálnou témou. Slovensko patrí medzi krajiny EÚ, kde je takmer najväčšia nezamestnanosť absolventov stredných a vysokých škôl. Mnohokrát musia pristúpiť na tvrdé podmienky, mimo svojich záujmov a predstáv. Ich ideály a sny narážajú na globálnu finančnú krízu asami nevedia, ako sa riadiť pravidlami trhu. Mnohí znich majú pocit, že žijú v nespravodlivej krajine.

„Náš dokumentárny film je o dezilúzii mladého človeka, ktorý sa ocitá na rázcestí a sleduje, ako sa pod vplyvom „reality“ stráca jeho sen,“ hovorí o filme jeho režisér Tomáš Krupa.

Film absolventi získal Čestné uznanie medzinárodnej poroty v kategórii Slovenský dokumentárny film 2011/2012 na 13. Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Jeden svet v roku 2012. Úspešne bol uvedený na 14. Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava a jubilejnom 20. Medzinárodnom filmovom festivale Febiofest.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu