Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Burza bakelitu v Slovenskom národnom múzeu

Takýto telefón je dnes raritou, v SNM ho uvidíte a možno aj získate.
Takýto telefón je dnes raritou, v SNM ho uvidíte a možno aj získate.

V Slovenskom národnom múzeu (SNM) na Vajanského nábr. 2 v Bratislave sa dňa 9. 12. 2006 v čase od 9.00 do 17.00 h uskutoční sprievodné podujatie k výstave Paleolit, Neolit ... BAKELIT (Úsvit plastov) pod názvom: BURZA BAKELITU.

Na podujatie srdečne pozývame všetkých fanúšikov tohto revolučného materiálu, ktorý stál na počiatku éry plastov. Nie len prostredníctvom výstavy, ale aj touto živou formou prezentácie rôznych predmetov si v sobotu budeme môcť zaspomínať, či sa oboznámiť s týmto materiálom „tisícorakého využitia“.

Prezentácia viac ako 200 kusov predmetov, ktoré sú na výstave, bude tak na jeden deň obohatená o ďalšie zaujímavosti, ktoré ešte prednedávnom tvorili súčasť nášho bežného života. Predmety, s ktorými sa ľudia stretávali na každom kroku – doma, na úrade, v práci, na ulici, v nemocnici – ako lampy, hodiny, hračky, telefóny, kuchynský riad, ale možno aj zopár kuriozít – sa teraz ocitnú v SNM a budeme si môcť dokonca niektorý z nich odniesť domov.

Na Burzu pozývame všetkých milovníkov bakelitu, ktorí majú záujem prezentovať vzácne kusy zo svojich súkromných zbierok, ale aj tých, ktorí majú záujem prebudiť v sebe „bakelitovskú“ zberateľskú vášeň. Tí budú mať možnosť základy svojej zbierky získať práve na tomto podujatí.

Počas Burzy bakelitu je „všetko povolené“: pozerať, obdivovať, spoznávať, hľadať inšpiráciu.... či predávať, vymieňať, kupovať....Každý, kto príde, sa stane súčasťou realizácie tejto akcie.

V prípade záujmu stať sa jedným z predávajúcich, máte vstup voľný. Budeme radi, ak svoju účasť nahlásite na holiencinova@snm.sk, alebo na tel.: 02/ 59349 141, aby sme Vám mohli zabezpečiť predajné miesto.

Vítaní sú aj všetci fanúšikovia bakelitu, ktorí sa prídu na Burzu pozrieť. Vstupné na podujatie je v rámci vstupného do múzea, za ktoré môžete byť nie len súčasťou našej akcie, ale aj vidieť celú výstavu a všetky ďalšie výstavy a expozície, ktoré sú v budove Slovenského národného múzea na Vajanského nábr. 2.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu